2009

Meesterlijke schakers

Simon van Voorthuizen bereikt ook de halve finale van de interne bekercompetitie. Johan Vermulst blijft winnen en Henri Spijkerman weet weer een topper op remise te houden.Afgelopen vrijdag legden sommige schakers meesterlijke combinaties op het bord. Henk Meeuwissen was meesterlijk bezig tegen Ton Koekkoek. Laatstgenoemde zag het knappe torenoffer van Meeuwissen niet aankomen en had zijn belangrijkste verdedigende stuk in een ogenschijnlijk dreigende aanval gegooid. Het torenoffer betekende echter mat in twee en Meeuwissen werd gefeliciteerd met deze meesterlijke overwinning.
Bert van Klingeren wist op meesterlijke wijze de dame van Thijs Michels te winnen en toen was er niet veel meer aan te doen voor Michels. Ook Simon van Voorthuizen wist in een meesterlijke combinatie de dame van Kasper Wiegers te slaan. Dat ging wel ten koste van een toren en een loper, maar Van Voorthuizen wist ook nog een loper te veroveren, zij het tegen twee pionnen. Ondanks dat ging Wiegers vol op de aanval spelen en miste mogelijk zelfs nog een winnende zet. Van Voorthuizen treuzelde toen niet meer en zette Wiegers mat. Hiermee plaatste Van Voorthuizen zich voor de halve finale van de interne bekercompetitie.

Topschaak
Koploper Pascal Losekoot boekte tegen Daan Lensink weer een belangrijke overwinning en verstevigde zijn koppositie. Dat kwam ook doordat zijn grootste concurrent Waldemar Moes tegen Henri Spijkerman niet verder kwam dan remise. Een gelijkwaardige Konings-indische partij eindigde in een toreneindspel waar niet meer dan remise in zat. Toch weer een knap resultaat van nieuwkomer Spijkerman die het de sterkste schakers erg moeilijk maakt en nu zelfs de toptien is binnengekomen.
Arthur Vlug en Yme Brantjes speelden ook een toppartij, die door Brantjes knap werd gewonnen na een fraaie pionnenopmars op de damevleugel. Jeugdtalent Brantjes stijgt daardoor al naar de vierde plaats.
Ger Oldekamp zorgde ook voor een topprestatie door knap van Rien van Brummelen te winnen. Johan Vermulst blijft in 2010 top presteren. Zijn overwinning op Geertièn de Vries betekende al zijn vijfde zege in 2010.
Rob Boss was Reinier Schaap net iets te slim af. Peter Vegter lukte het net weer niet en moest in Conrad Keijzer zijn meerdere erkennen.

Uitslagen van de 23e ronde
Uitslagen

Lensink – Losekoot		0-1
Spijkerman – Moes		remise
Vlug – Brantjes			0-1
Van Klingeren – Michels	        1-0
Meeuwissen – Koekkoek	        1-0
Oldekamp – Van Brummelen	1-0
Vermulst – De Vries		1-0
Boss – Schaap			1-0
Vegter – Keijzer		0-1
Kwartfinale beker:
Van Voorthuizen – Wiegers	1-0

Tussenstand na de 23e ronde
Stand

1.	Losekoot	934
2.	Moes		891
3.	Vlug		828
4.	Brantjes	785
5.	Meijer		759
6.	Lensink		708
7.	Van Voorthuizen	698
8.	Krishnasing	680
9.	Overbeek	661
10.	Spijkerman	640

Het achttal speelt 19 maart een externe wedstrijd thuis tegen Laren. Donderdag de 18e speelt het Baarnse seniorenviertal uit tegen ’s Graveland 2.—Ton Koekkoek