Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Mario Lambrechts naar bekerfinale

Mario Lambrechts naar bekerfinale

Op Goede Vrijdag werd voor de interne B-bekercompetitie van de Baarnse Schaakvereniging de halve finalewedstrijd tussen Rob Boss en Mario Lambrechts gespeeld. In een Damepion-opening kreeg Boss, met wit, het initiatief en moest Lambrechts goed op de gevaarlijke centrumpionnen van Boss letten.

Ten koste van een randpion wist Lambrechts een vrijpion te creëren en kreeg kansen. Mede door tijdnood kon Boss die vrijpion niet meer tegenhouden en moest opgeven. Lambrechts knap door naar de finale, waar hij Conrad Keijzer zal treffen. Keijzer zelf speelde in deze 27e ronde van de interne competitie met wit tegen Werner Raudenbusch. Na een sterke aanval van Raudenbusch kon Keijzer nog maar net een fatale afloop voorkomen. Bij een tegenaanval kreeg hij de Dame van Raudenbusch te pakken en eindigde de partij toch in zijn voordeel.
Henri Spijkerman en Martijn Kruiswijk speelden een lange en spannende partij, maar Spijkerman trok uiteindelijk aan het langste eind.
Frits Kok offerde met wit al vroeg in de partij een paard tegen drie pionnen. Op de a-, b- en c-lijn stormde Kok met zijn pionnen naar voren. Van Lier wist die storm echter te temperen. Toen Kok nog een sterk offer plaatste, koos Van Lier voor eeuwig schaak. Remise dus.

Een diep peinzende Johan Vermulst

Ton Koekkoek begon ongeconcentreerd door meteen al een centrumpion cadeau te geven aan Johan Vermulst. In het middenspel liet hij een toren insluiten op e5 en positioneerde Vermulst een paard rotsvast op e4. Toen Vermulst ook nog de open c-lijn in handen kreeg en nóg een pion op de g-lijn won, leek het afgelopen met Koekkoek. Enkele zwakke voortzettingen van Vermulst boden Koekkoek echter de kans om zijn toren te bevrijden en op diezelfde plek een hinderlijk paard te zetten. Met die toren en dat paard kon Koekkoek vervolgens een perfecte mataanval uitvoeren.
Rien Lambrechts en Hens Albarda speelden lang een gelijk opgaande partij. In de 40e zet wist Albarda een loper te winnen, waarna hij de partij mooi naar winst uitspeelde.

Jeugdstrijd

Let vooral op al die handjes!
Henk Willemsen kreeg met wit licht initiatief tegen jeugdlid Rogier Burger. Na afruil van enkele stukken en de Dames won Willemsen een pion en kwam langzamerhand steeds beter te staan. In de laatste schermutselingen maakte Burger wat foutjes, waardoor pionpromotie van Willemsen niet te voorkomen was, en legde zijn Koning om. Een ander jeugdlid, Mitia Shadrin, mocht het met wit opnemen tegen jeugdleider Jan Kessler. Het werd een gelijkwaardige strijd, die ook gelijk eindigde.
Jeugdleider Jan Kessler tegen de jongste deelnemer aan de interne seniorencompetitie, Mitia Shadrin

Uitslagen ronde 27:
Spijkerman – Kruiswijk		1−0
Kok – Van Lier 			remise
Koekkoek - Vermulst 		1−0
Keijzer - Raudenbusch 		1−0
Willemsen - Burger 		1−0
R. Lambrechts - Albarda 	0−1
Shadrin - Kessler 		remise
B-beker, halve finale:
Boss – M. Lambrechts 		0−1

Stand aan kop:
1 	Knight 			951
2 	Duister 		862
3 	Spijkerman 		808
4 	Timmerman 		628
5 	Kok 			626
6 	M. Lambrechts	 	616
7 	Kruiswijk	 	551 	
8 	Van Lier 		550 	
9 	Koekkoek 		531 	
10 	Van Brummelen 	        528

Vrijdag 21 april speelt Baarn 1 thuis tegen BSG 4 uit Bussum. Tevens staat dan ronde 28 op het programma in het Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6 in Baarn.