Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Mario Lambrechts en Johan Vermulst verrassend sterk

Mario Lambrechts en Johan Vermulst verrassend sterk

In ronde 10 van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging werden enkele verrassende resultaten geboekt. Mario Lambrechts en Johan Vermulst zorgden voor de grootste verrassingen.

De top 3 van de interne competitie was door competitieverplichtingen en verhindering afwezig. Dus was de partij tussen de nummers 4 (Kok) en 5 (Kruiswijk) de topper van de vrijdagavond. Het werd een Spaanse opening met een Berlijnse verdediging. Martijn Kruiswijk won na een spannend middenspel een Paard na een foutief offer van Frits Kok. Daarna werd de druk op de Koningsstelling van Kok dermate groot dat hij tot opgave werd gedwongen. Kruiswijk neemt nu de 4e plaats in en Kok zakt naar 7.
20161125_203358Verrassender verliep de partij tussen Jan Timmerman en Mario Lambrechts, zeker door de tijdnoodfase waarin ze beiden kwamen. Na een Franse opening met Koningsgambiet en een soort Hollandse verdediging wist Timmerman een pion te verschalken. Die voorsprong hield hij lang vast, maar uiteindelijk kwamen er kwetsbare lijnen en diagonalen op het bord. Timmerman creëerde twee ver opgerukte pionnen en leek de beste papieren te hebben. In tijdnood beging hij echter een blunder, waar Lambrechts optimaal van profiteerde door hem mat te zetten. Verrassend resultaat.

Meer verrassingen
Een vroege aanval van Werner Raudenbusch leidde tot stukverlies. Een pionnenmeerderheid hield hij er wel aan over, maar doordat hij nóg een stuk verloor, kon Johan Vermulst het heft in handen nemen. Door een spectaculair dubbel stukoffer promoveerde Vermulst een pion tot Dame en won de partij. Vermulst is al 7 partijen achter elkaar ongeslagen en is nu echt de toptien binnengeslopen. Dat mag ook best verrassend genoemd worden.

Goede serie Johan Vermulst (links vooraan)!
Goede serie Johan Vermulst (links vooraan)!

Bert van Klingeren bleek te sterk voor Izaäk Schipper, en Rob Boss en Conrad Keijzer besloten in een eindspel met ongelijke lopers en evenveel pionnen tot de enige remise van de avond. Henk Meeuwissen en Rogier Burger speelden een enerverende partij. Burger had zijn stukken sneller ontwikkeld, maar maakte in het middenspel een blunder waardoor Meeuwissen twee vrijpionnen kreeg. Burger koos toch voor een eigen aanval, maar kon daardoor die vrijpionnen niet meer tegenhouden. Meeuwissen speelde een gewonnen partij, maar gaf toen pardoes zijn Dame weg! En zo werd Burger toch nog de gelukkige winnaar.
Ton Koekkoek gaf door een verkeerde pionzet in het middenspel alle ruimte aan Erik van Lier om naar hartenlust aan te vallen. Een mataanval was niet meer te vermijden en Van Lier maakte het keurig af.
De enige bekerwedstrijd van de avond was die tussen Henk Willemsen en Rien Lambrechts. Zij speelden voor de B-beker een verbeten strijd uit. Na het middenspel won Willemsen een pion, maar omdat hij al veel tijd had gebruikt, werd het nog een spannend eindspel. Toen Lambrechts in een ingewikkelde situatie een nuance in de afwikkeling overzag, kostte hem dat nog meer pionnen. Willemsen – aan een goede reeks bezig – bekert verder.

Alle uitslagen ronde 10:
Kruiswijk - Kok 		1−0
Timmerman – M. Lambrechts 	0−1
Raudenbusch - Vermulst 	        0−1
Van Klingeren - Schipper 	1−0
Boss - Keijzer 			remise
Meeuwissen - Burger 		0−1
Koekkoek – Van Lier 		0−1
B-beker:
Willemsen – R. Lambrechts 	1−0

Stand aan kop:
1 	Knight 			362
2 	Duister 		345
3 	Spijkerman 		296
4 	Kruiswijk 		279
5 	M. Lambrechts 		263
6 	Brantjes 		260
7 	Kok 			242
8 	Vermulst 		238
9 	Van Voorthuizen 	227
10 	Albarda 		221

1 comment

  1. Wederom leuk geschreven. Wat een spannende wedstrijden en verrassende resultaten!

Comments are closed.