2008

Losekoot scoort goed in schaaksimultaan

Het nieuwe seizoen voor de Baarnse Schaakvereniging begon afgelopen vrijdag met een schaaksimultaan door clubkampioen Pascal Losekoot. Arthur Vlug en Vincent Pandelaar konden daar niet aan deelnemen, want zij moesten nog iets afmaken van het afgelopen seizoen.Tegen 15 schakers moest Losekoot het opnemen in een avondlange simultaan. Het werd een harde dobber voor de meervoudig clubkampioen, want op alle borden ondervond hij zware tegenstand. Pas rond de klok van tien waren de eerste partijen afgelopen (remise tegen Bert van Klingeren en winst tegen Reinier Schaap). De meesten knokten echter nog een uur of langer door en om halftwaalf moesten enkele partijen zelfs nog gearbitreerd worden. Uiteindelijk behaalde Losekoot met 10,5 tegen 4,5 punt een zeer positieve score van 70 procent, en dat is gewoon goed voor een simultaangever. Winst behaalde hij tegen Koekkoek, Schaap, Van Brummelen, De Vries, Michels, Vegter, Andriessen, Duvekot en Boss. Lensink, Raudenbusch en Van Klingeren konden hem op remise houden. Maar de kampioenendoders waren Jan Overbeek, Waldemar Moes en jeugdclubkampioen Yme Brantjes.


Bekerfinale
In een afgezonderd hoekje van de speelzaal in De Leuning vond ook nog een sluitend onderdeel van het seizoen 2008-2009 plaats. Arthur Vlug en Vincent Pandelaar moesten uitvechten wie de beker van de interne bekercompetitie van het afgelopen seizoen zou winnen. Het was duidelijk dat beiden aan elkaar gewaagd waren. Beiden lieten geen steekjes vallen, zodat met nog enkele tientallen seconden op de klok in remise werd berust. Hoewel er formeel nog een snelschaakpartij gespeeld moest worden om de beslissing te forceren, liet de tijd dat niet meer toe. Omdat deze avond toch een beslissing moest vallen, gingen beide spelers akkoord met een loting. Pandelaar bleek de gelukkige en mag zich dus bekerwinnaar noemen. Maar Vlug was dus duidelijk even goed als de bekerwinnaar!

Vrijdag wordt begonnen met de interne seniorencompetitie 2009-2010. Aanvang: 19.45 uur. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris a.i. Ton Koekkoek (tel. 06 46078172), en te vinden op internet op www.baarnseschaakvereniging.nl
—Ton Koekkoek