2010

Lensink nadert Overbeek in schaakcompetitie

In de zevende ronde van de interne schaakcompetitie is Daan Lensink een stapje dichter bij de koppositie gekomen. Zelf won hij knap van Ashley Krishnasing, terwijl Jan Overbeek remise speelde tegen Ed Duister. Overbeek blijft nog wel aan kop. Henri Spijkerman plaatste zich als laatste speler voor de tweede ronde van de bekercompetitie ten koste van Kasper Wiegers.Jan Overbeek behield zijn ongeslagen status ook na de zevende speelronde. Tegen Ed Duister bereikte hij een betere stelling, maar ging Overbeek niet tot het uiterste. In de analyse bleek dat hij goede kansen had op een overwinning. Niettemin waren beide spelers tevreden met de remise. Overbeek bleef aan kop, terwijl Duister door dit resultaat klom naar de vierde plek. Daan Lensink speelde een spectaculaire partij tegen Ashley Krishnasing. De opening was “allemaal theorie,” aldus Lenink die vervolgens met een damezet zijn tegenstander volledig verraste. Toch had Krishnasing tot in het eindspel het idee beter te staan. Maar de ver opgerukte pionnen van Lensink waren gevaarlijk en met een fraaie combinatie besliste hij de partij in zijn voordeel. Hij nam door deze overwinning de tweede plaats over van de afwezige Losekoot.

Subtop
“O nee, wat stom!” Met deze uitroep verstoorde Bert van Klingeren de rust in De Leuning al vroeg op de avond. In een beter stelling lette hij niet op de kansen van Yme Brantjes, die de verbijsterde Van Klingeren pardoes mat zette. Brantjes is nu terug in de subtop van de ranglijst. Hij wordt op de voet gevolgd door Marco Meijer, die tegen Conrad Keijzer vooral kon aanvallen en met een stukoffer de vijandelijke koning tot overgave dwong. Henri Spijkerman vinden we net buiten de toptien terug. Vrijdag boekte hij een fraaie overwinning op Kasper Wiegers. Na een aantrekkelijke opening kwam er een toreneindspel op het bord waarin Wiegers een pion meer had. De stukken van Spijkerman stonden echter handiger opgesteld en zijn vrijpion bleek niet goed af te stoppen.

Hoofd koel
Ook Wim van Teutem probeerde gebruik te maken van zijn vrijpionnen. Tot in de late uurtjes toverde hij enkele handige zetjes op het bord. Maar Thijs Michels hield het hoofd koel en kon uiteindelijk profiteren van een fout van zijn tegenstander. Dat gold ook voor Rob Boss die na lang manoeuvreren een kwaliteit won en kort daarna de koning van Rien van Brummelen midden op het bord mat kon zetten. Peter Vegter kwam een stuk voor tegen Johan Vermulst en leek dan ook op weg naar een overwinning. De koning werd echter opgejaagd, waarna alsnog Vermulst met de eer ging strijken. Ger Oldekamp en Rienk Andriessen gingen gelijk op in hun partij en hielden het vriendschappelijk op remise.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Duister - Overbeek 	 ½−½
Krishnasing - Lensink 	 0−1
Brantjes - Van Klingeren 1−0
Wiegers - Spijkerman 	 0−1
Michels - Van Teutem 	 1−0
Oldekamp - Andriessen 	 ½−½
Van Brummelen - Boss 	 0−1
Vermulst - Vegter 	 1−0
Meijer - Keijzer 	 1−0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1 Overbeek	273
2 Lensink	246
3 Losekoot	243
4 Duister	191
5 Raudenbusch	180
6 Brantjes	180
7 Meijer	177
8 Moes  	175
9 Krishnasing	167
10 Evers	163

Vrijdag wordt ronde 8 van de interne competitie gespeeld. Vanaf 19.45 uur beginnen de partijen in De Leuning aan de Oranjestraat 8. De jeugd is al aanwezig vanaf 18.30 uur voor de lessen en de onderlinge wedstrijden. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of bij jeugdleider Daan Lensink, tel. 5417648.—Marco Meijer