Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Krishnasing zet belangrijke stap richting kampioenschap

Krishnasing zet belangrijke stap richting kampioenschap

Door zijn naaste rivaal Yehuda Pelter te verslaan onderstreepte Ashley Krishnasing zijn favorietenrol bij het Baarns clubkampioenschap. In een Reti opening (toevallig vorige week door Pascal Losekoot in een training zijdelings behandeld) creëerde Pelter met h7-h6 een zwakte in zijn koningsstelling waar Krishnasing onmiddellijk van profiteerde door met h4-h5 een pion in de aanbieding te doen en de verdediging open te breken.

Tekst: Frits Kok; Foto’s: Henri Spijkerman en Ed Duister

Niet geheel toevallig opende Spijkerman ook met de Reti (hij zat vorige week tijdens de training naast Ashley). Spijkerman liet toe dat Timmerman wits koningsstelling openbrak met loper slaat op f3 en de g-pion moest terugslaan. Spijkerman kreeg daardoor een onhandige stelling waarin Timmerman zijn weg uitstekend wist te vinden.

Voor de b-beker werden twee partijen gespeeld. Mario Lambrechts en Martijn Kruiswijk bekeren verder. In een Benko lukte het Mario Lambrechts (met zwart) zijn a pion aan de overkant te krijgen en moest Johan Vermulst de handdoek in de ring gooien. Martijn Kruiswijk speelde zijn Caro-Kann tegen Conrad Keijzer aanvankelijk te opportunistisch en kreeg een dubbelpion op de h-lijn waardoor veel druk op de zwarte stelling ontstond. Kruiswijk richt zijn pijlen op een achtergebleven d-pion, een probleem dat Keijzer niet goed oplost. Kruiswijk komt twee pionnen voor en wint.

Rob Boss tegen Thur Breukers werd volgens de spelers een boeiende partij met wisselende kansen waarbij Rob de langste adem had. Bij Bert van Klingeren tegen Erik van Lier gebeurde niet veel op het bord. Tijdens het aantal keren dat schrijver dezes een blik op het bord wierp zat de zaak potdicht. Tot die conclusie kwamen beide heren ook: remise!

Frits Kok tegen Ton Koekkoek werd tot de achtste zet een kopie van een Simon Williams video op Youtube die Kok daags tevoren had bekeken (The London System). Zwart slaat met zijn loper op g3 en wit opent de h-lijn. “White will get a very good game” zegt Williams daarover en zo geschiedde (1-0). Henri Spijkerman gaat verder dit seizoen een instructie-avond geven over het London systeem, zeer aanbevolen! Overigens speelt Simon Williams op dit moment mee in de London Classic Open, ook zeer aanbevolen!

 

Stand aan de kop na 11 ronden:

  1. Krishnasing 477
  2. Duister 380
  3. Timmerman 375
  4. Lambrechts 342
  5. Kruiswijk 299
  6. Kok 297
  7. Pelter 289
  8. Spijkerman 282

 

1 comment

Comments are closed.