Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Krishnasing virtueel kampioen Baarnse Schaakvereniging

Krishnasing virtueel kampioen Baarnse Schaakvereniging

Ashley Krishnasing is na zijn remise tegen Marco Meijer virtueel clubkampioen van de Baarnse Schaakvereniging. Alleen puur theoretisch kan er nog iets tussenkomen, maar dat is vrijwel uitgesloten. Een knappe prestatie van Krishnasing, die daarmee veelvoudig clubkampioen Pascal Losekoot weer gaat onttronen.

Losekoot zelf won wel van Thur Breukers, maar zijn achterstand is te groot om in de vier resterende wedstrijdrondes Krishnasing in te halen. Datzelfde geldt voor de huidige nummer 2, Yme Brantjes.
Henri Spijkerman en Ed Duister deelden de punten. Rob Boss en Nelly Khalioullina speelden een interessante partij waarbij de gelukkigste – Boss – won. Boss bereikt hierdoor zelfs de toptien weer eens. Martijn Kruiswijk maakte het Werner Raudenbusch best moeilijk. Dat kostte Raudenbusch erg veel bedenktijd. In een iets betere stelling, maar met nog weinig tijd op zijn klok, besloot hij toch maar met remise akkoord te gaan. Mario Lambrechts probeerde het tegen Frits Kok met de Ponziani-opening. Toen Kok daar echter afwijkend op reageerde, was Lambrechts snel het spoor bijster en kon Kok het punt bijschrijven. Rien van Brummelen was net iets slimmer in het spelletje dan Johan Vermulst. Nieuw lid Hens Albarda liet er tegen Rienk Andriessen geen gras over groeien. Hij opende agressief en won al snel een stuk. Na 15 zetten moest Andriessen opgeven.

Net geen verrassingen
Een drietal partijen leidde bijna tot verrassende uitslagen, maar in al die partijen kon de beduidend lager gerate speler het net niet afmaken.

Suzan hield knap lang stand tegen Thijs
Suzan hield knap lang stand tegen Thijs

Suzan Roothaan speelde een sterke en gelijkopgaande partij tegen Thijs Michels. In het eindspel kon ze het echter net niet bolwerken. Walter Schram leek een eenvoudig gewonnen partij te spelen tegen Martin Bunschoten, maar gaf zijn voordeel weg door een Toren in te laten staan. Omdat Bunschoten vervolgens toch nog zonder noodzaak vrij baan gaf aan een vrijpion van Schram, won laatstgenoemde toch. Enige mazzel voor Schram dus. Ton Koekkoek won eindelijk weer eens een partij, maar vraag niet hoe. Izaäk Schipper speelde namelijk een prima partij tegen hem, rolde de Koningsvleugel van Koekkoek helemaal op, maar overzag mat in twee. Een klein gaatje in de verdediging van Schipper was daarna voldoende om hem wel mat te zetten. Sneu voor Schipper.
Izaäk geeft wel schaak, zag de winst niet!
Izaäk geeft wel schaak, zag de winst niet!
Martin buitte zijn voordeeltje niet uit!
Martin buitte zijn voordeeltje niet uit!

Beker
In de A-groep speelden Simon van Voorthuizen en Yme Brantjes voor een plek in de finale. Bij Van Voorthuizen ontbrak de vorm en Brantjes was wel scherp, dus winst voor Brantjes. Lensink en Meijer moeten nog uitmaken wie de andere finalist is.
In de B-groep werd de laatste kwartfinalewedstrijd gespeeld. Erik van Lier opende met een Koningsgambiet en dat had voor Conrad Keijzer nare gevolgen. Keijzer dacht door snel op te stormen met pionnen op de andere vleugel Van Lier in het nauw te drijven, maar het omgekeerde bleek het geval. Ook omdat Keijzer niet had kunnen rokeren, was de druk die Van Lier opbouwde niet te houden. Van Lier dus door naar de halve finale van de B-beker. Daarin treft hij Rob Boss, terwijl de andere halve finale gaat tussen De Vries en Raudenbusch.

Alle uitslagen ronde 32:
Krishnasing – Meijer		remise
Breukers – Losekoot		0−1
Spijkerman – Duister		remise
Boss – Khalioullina		1−0
Kruiswijk – Raudenbusch	        remise
Lambrechts – Kok		0−1
Van Brummelen – Vermulst	1−0
Roothaan – Michels		0−1
Schipper – Koekkoek		0−1
Albarda	 - Andriessen		1−0
Schram – Bunschoten		1−0
Beker A, halve finale:
Van Voorthuizen - Brantjes	0−1
Beker B, kwartfinale:
Van Lier – Keijzer		1−0

Stand aan kop:
1	Krishnasing	1274
2	Brantjes	1056
3	Losekoot	1036
4	Meijer		859
5	Lensink		852
6	Knight		828
7	Wiegers	        794
8	Spijkerman	781
9	Duister		738
10	Boss		630
11	Breukers	626
12	Van Schaik	624
13	Kruiswijk	607
14	Van Klingeren	597
15	Raudenbusch	556

Vrijdag 5 juni wordt ronde 33 gespeeld in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 te Baarn.

2 comments

Comments are closed.