Intern

Krishnasing verliest, maar behoudt leiding.

Na een lange strijd heeft Ashley Krishnasing zijn eerste verlies van het seizoen geleden tegen Yme Brantjes. Pascal Losekoot profiteert maar half, doordat hij niet door de verdediging van Henri Spijkerman kwam en een nieuwkomer in de top-10.

Topduels
Het was een drukke week voor de topschakers van de Baarnse SV, nadat eerder deze week ook al geschaakt, en gewonnen, was voor de externe competitie in en tegen Barneveld stond deze vrijdag een paar zware ontmoetingen op het programma.

Spijkerman moest het opnemen tegen Losekoot. De nummers 4 en 2. Losekoot kwam met voordeel uit de opening, doordat Spijkerman moeite had om zijn stukken in het spel te brengen. Spijkerman besloot daarom om met zijn pionnen naar voren te stormen, toen Losekoot een pion won leek hij te gaan winnen, maar Spijkerman had goed gezien dat de stelling die ontstond remise was. Losekoot probeerde het nog wel, maar moest uiteindelijk toegeven dat Spijkerman gelijk had met zijn remiseaanbod. Hiermee blijft Spijkerman goed meedoen bovenin het klassement.

De langste partij van de avond werd gespeeld door Krishnasing, die zich eigenlijk niet zo lekker voelde, en Brantjes. Brantjes heeft zo zijn eigen ideeën tegen de Franse opening en dit zorgde ervoor dat Krishnasing veel tijd gebruikte. Brantjes kwam steeds beter te staan en na de tijdnoodfase bleef een heel moeilijke stelling over, waarbij ook Brantjes veel tijd moest gebruiken om een winstweg te vinden. Het leek dat Krishnasing de remise had gevonden, maar Brantjes had goed gezien dat zijn pionnen niet meer gestopt konden worden door de Toren van Krishnasing. Dit leidde tot het eerste verlies van Krishnasing en een stijging van de vijfde naar de vierde plaats voor Brantjes.

Subtop
Net onder de top moest Marco Meijer het opnemen tegen Ed Duister. De laatste liet zien van zijn fouten geleerd te hebben en speelde nu wel een pionwinnende combinatie, na dit eerder dit seizoen tegen Brantjes verzuimd te hebben. Duister drukte hierna niet door en Meijer wist voldoende tegenspel te ontwikkelen. Hij leek op een gegeven moment zelfs beter te staan, maar na een secure verdediging van Duister werd, met alle twee nog een Toren en 2 pionnen, toch remise overeen gekomen. De sterk spelende Thur Breukers moest het opnemen tegen Rob Boss en met zijn vijfde overwinning van het seizoen komt Breukers de top-10 binnen.

Dames
Op de andere borden werd ook veel strijd geleverd, wat tot spannende partijen en veel beslissingen leidde. Nieuw lid Walter Schram had een moeilijke partij tegen Isaac Schipper, maar toen de Dame van Schram binnenkwam was het opeens over en konden beide spelers vroeg naar huis. De Dame van Mees Heeringa leek ook een heldenrol tegemoet te gaan, maar toen hij even niet oplette kon Bert Van Klingeren die Dame insluiten en kon Heeringa de partij opgeven. Ook Peter Vegter verloor zijn Dame tegen de sterk spelende Johan Vermulst. Vegter speelde nog wel even door, maar had zelf ook al gezien dat het een verloren zaak was en werd dan ook matgezet. Een bestuursledenduel tussen Ton Koekkoek en Martijn Kruiswijk werd een prooi voor Koekkoek, die liet zien dat 3 lichte stukken evenveel waard zijn als een Dame en daarmee dus ook beter dan de Toren van Kruiswijk.

Tijd
Geertièn De Vries heeft altijd moeite met zijn tijd en bewees dat deze avond weer door eerst en half uur te laat te komen en daarna veel tijd te gebruiken tegen Kasper Wiegers. Wiegers speelde dezelfde opening als Brantjes tegen de Franse verdediging van De Vries en hij kon profiteren van een fout van De Vries door eerst 2 pionnen te winnen en deze daarna naar voren te delegeren. Toen 1 pion een Dame werd gaf De Vries het op. Wiegers zelf leek het vooral jammer te vinden dat hij pas laat aan het bier kon. Ook in de partij tussen Ger Oldekamp en Erik Van Lier werd veel tijd gebruikt, dit zorgde ervoor dat Oldekamp in een goede stelling een onreglementaire zet deed. Oldekamp vond dit zo stom van zichzelf dat hij Van Lier remise aanbood, maar Van Lier wilde hier niets van weten en bewees daarna dat hij ook op het schaakbord de stelling gelijk kon trekken en maakte daarmee op eigen kracht remise. Andriessen en Van Brummelen speelden een partij waarbij het evenwicht nooit echt verbroken werd en kwamen dus ook remise overeen.

Uitslagen ronde 17
Brantjes                Krishnasing                        1−0
Spijkerman          Losekoot                           ½−½
Meijer                    Duister                               ½−½
Wiegers                 De Vries                               1−0
Boss                        Breukers                             0−1
Van Klingeren    Heeringa                             1−0
Kruiswijk              Koekkoek                            0−1
Andriessen          Van Brummelen             ½−½
Oldekamp            Van Lier                             ½−½
Vermulst              Vegter                                  1−0
Schram                 Schipper                              1−0

Stand aan kop
Krishnasing         637
Losekoot              603
Lensink                 536
Brantjes                509
Spijkerman          493
Meijer                   461
Duister                 420
Wiegers               402
Timmerman      370
Breukers              355

Vrijdag wordt ronde 18 van de interne competitie gespeeld. De partijen worden vanaf 19.45 uur gespeeld in De Leuning, Oranjestraat 8. De jeugd krijgt les vanaf 18.30 uur en speelt daarna voor de onderlinge competitie. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend eens langs te komen en sfeer te proeven.

2 comments

  1. Zeer goed debuut als nieuwe verslaggever voor BSV en BC!

Comments are closed.