2006

Krishnasing op koers voor Baarnse schaakdubbel (nu met video)

Ashley Krishnasing ligt uitstekend op koers om topschaker van Baarn te worden. Na winst op Hans van Briemen ligt het clubkampioenschap van de Baarnse Schaakvereniging voor het oprapen. De deze cyclus zeer goed schakende Hans van Briemen maakte het Ashley Krishnasing vrijdag heel moeilijk. Van Briemen opende met c3 – een voor velen onbekende opening – en vervolgde sterk. Krishnasing moest alle zeilen bijzetten en verbruikte erg veel tijd. Op het allerlaatste moment pas ging Van Briemen echter in de fout en kon Krishnasing de winst opstrijken. Een zeer interessante partij, die zelfs op de site van YouTube is geplaatst! Door dit resultaat neemt Krishnasing de leiding over en is zo goed als zeker van het clubkampioenschap. Nadat hij in mei ook al de interne schaakbeker won, lijkt hij op weg naar de schaakdubbel. Hij voegt zich dan in het zeer selecte groepje topschakers dat dit kunststukje eerder uithaalde: Waldemar Moes in 1997, Pascal Losekoot (2000) en Ewoud de Groote (2004).

Nieuw: youtube analyse
Hans van Briemen heeft een korte bespreking van zijn partij gemaakt, die hieronder via Youtube is na te spelen. Waarschijnlijk gaan we dit vaker doen. Wat vindt u van het idee om dit te doen? Geef opmerkingen "comments " bij de video!

Huzarenstukjes
Michiel van Schaik leverde bijna een huzarenstukje tegen Vincent Pandelaar. Na een vroeg stukoffer tegen twee pionnen stond Van Schaik met een grote overmacht aan pionnen op de damevleugel van Pandelaar. De latere analyse wees uit dat Van Schaik had kunnen winnen als hij rustig zijn andere stukken was gaan ontwikkelen. Hij speelde echter te gehaast op winst, waardoor Pandelaar net voldoende tijd kreeg om een effectieve verdediging te vinden en zelfs de partij naar zich toe te trekken. De prestatie van Marco Meijer – winst tegen meervoudig clubkampioen Pascal Losekoot – mag zeker wel een huzarenstukje genoemd worden. Loper h6 schijnt nog lang nageklonken te hebben. Ook Wim van Teutem leverde bijna een huzarenstukje. Hij maakte het Ton Koekkoek zeer lastig op de damevleugel met torens en dame. Misschien had er wel meer in gezeten, maar hij accepteerde het remiseaanbod van Koekkoek toch met een tevreden gevoel.


Snel en sterk
Robin van Kampen profiteerde snel van een misstap van Simon van Voorthuizen. Ook jeugdlid Gino de Mon speelde snel en sterk tegen mevrouw Ensink. Het betekende zijn eerste overwinning deze cyclus. Hij staat nu op de ranglijst net onder zijn vader Jeroen de Mon, die geen snelle, maar wel een sterke partij speelde tegen Bert van Klingeren. Hoewel Van Klingeren wel ietsje beter stond, was het na een grove fout van De Mon senior snel afgelopen. Peter Vegter kwam tegen Jan Overbeek weliswaar een stuk achter, maar bood vervolgens nog lang goed tegenspel. Uiteindelijk was de winst toch voor Overbeek, die eindelijk ook weer een beetje stijgt in de ranglijst.

Uitslagen van de 9e ronde
Uitslagen

Van Briemen - Krishnasing	0-1
Moes -Wiegers			1-0
Van Kampen - Van Voorthuizen	1-0
Pandelaar - Van Schaik		1-0
Losekoot – Meijer		0-1
Lensink - Van de Veer		0-1
Oldekamp – Benschop		0-1
Van Teutem – Koekkoek	    remise
Andriessen - T. Michels		remise
Overbeek – Vegter		1-0
Evers – Vlug			0-1
Van Brummelen – Boss		0-1
Van Klingeren - J. de Mon	1-0
Vervoort – Breij		1-0
Ensink - G. de Mon		0-1

Tussenstand na de 9e ronde
Stand

1. Krishnasing   74
2. Moes       72
3. Van Briemen   71
4. Raudenbusch   70
  Van Kampen    70
6. Pandelaar    67
7. Meijer      64
8. Wiegers     62
9. Van de Veer   61
10.Van Voorthuizen 59

Stand aan kop clubkampioenschap:
1. Krishnasing 264,
2. Van Kampen 235,
3. Losekoot 235,
4. Meijer 233,
5. Vlug 232
—Ton Koekkoek