Analysehoek, Toernooien, Volwassenen

Krishnasing behaalt mooie score bij dr. Max Euwe toernooi

Dr MAx EuweAfgelopen weekend speelde ik na enige tijd weer een weekendtoernooi. Ik had de mogelijkheid om te verblijven in het studentenverblijf van ,voormalig lid en tevens clubkampioen, Ewoud de Groote.
Hij is lid van S.V dr. Max Euwe te Enschede, omdat hij daar studeert. Dit jaar organiseerde de sv wederom een weekendtoernooi en met veel succes. Het was erg gezellig, maar ook erg goed georganiseerd met behulp van de sponsor en de goede vrijwillige bijdrage van enthousiaste leden. Met 4,5/6 partijen en een TPR van 2285(!) werd ik ongedeeld tweede en won naast ongeveer 65 elopunten ook nog eens E150!

Ook ik was enthousiast en in de stemming om weer deel te nemen aan een weekentoernooi, dat voor mij de afgelopen jaren eigenlijk te zwaar was. Maar nu was ik er weer klaar voor en met veel succes! In de eerste ronde versloeg ik Jasper de Jong in een zwaar bevochten Franse partij (Winawer variant), waarin ik wit had en een grandioos stukoffer voor mijn hoofd geslingerd kreeg. Ik wist na verloop niet de beste voortzetting te kiezen en kwam in een verloren stelling terecht met 2 pionnen minder. Wonder boven wonder wist ik terug te komen en mijn stukken kregen weer hoop. Ik won de partij. Ik wil hier wel bij vermelden dat het speeltempo 2 uur per persoon was, zonder tijd increment. Erg lastig dus als je in tijdnood komt.

De 2e partij, zaterdagochtend, wist ik ook te winnen. Ik speelde toen wederom met wit en koos 1. d4. Met succes, en een goede positionele partij, waarin mijn tegenstander eigenlijk weinig kans had. Vanaf ronde 3 werd ik toch wel toegejuicht, want een speler met 1900 elo, is voor begrippen in de a-groep wel erg sterk op dreef door 2 uit 2 te scoren! Het was de eerste 2100+ speler en ik koos met zwart voor het Frans, zie de partij.

In de vierde ronde mocht ik aantreden tegen de sterkste van het toernooi en ook de toernooiwinnaar, Thomas Beerdsen elo 2269. Tegen dit talent heb ik al een keer eerder mogen aantreden tijdens het Pinkstertoernooi 2013 meen ik. Toen speelde ik ook met zwart tegen hem en koos ik voor de Berlijnse verdediging. Ik werd toen behoorlijk verrast in een zeldzame variant dat ik niet kende. Nu koos ik voor dezelfde variant en was ik meer op mijn hoede. Thomas week echter af en mijn voorbereiding (van 5 minuten met Ewoud aan de telfoon) bleek niet helemaal te kloppen. Ik speelde de variant onnauwkeurig en kwam na afwikkelingen uiteindelijk in een minder goed eindspel met beiden een Dame, Toren en ik een mindere Loper tegen zijn sterke Paard. Hij speelde dit erg goed uit en won. Ik was lichtelijk teleurgesteld, omdat ik te weinig kans had een goede partij te leveren tegen dit talent. Het was laat in de zaterdagavond en ik had niet meer de puf om veel tijd in een opening te investeren, maar wilde wel iets spelen waardoor ik niet langzaam weggedrukt zou worden. Dit bleek achteraf gezien een goed wapen, maar moet beter door mij bestudeerd worden!

In ronde 5 mocht ik het weer helemaal goed maken zondagochtend!

Ronde 6 speelde ik remise tegen Diane Dalemans met zwart en eindigde met 4,5/6 op de tweede plaats.

1 comment

Comments are closed.