Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Kok stunt tegen Timmerman

Kok stunt tegen Timmerman

Terwijl het bekerteam knap won van Rode Loper (3-1) werd in de interne competitie voor tal van stunts gezorgd. Frits Kok verraste Jan Timmerman en de prestatie van Piet-Hein Droogh tegen Werner Raudenbusch mocht er ook zijn. Verder ook veel bekerstrijd om de B-beker.

Vorige week viel hij al succesvol in bij het 2e achttal van de Baarnse Schaakvereniging, afgelopen vrijdag versloeg Frits Kok in ronde 17 van de interne competitie zelfs de bord 2-speler van dat 2e achttal. Hoewel Jan Timmerman niet eens slecht uit de opening was gekomen, speelde Kok erg sterk. Hij won een stuk tegen twee pionnen en wist een eindspel te bereiken met een loper en enkele pionnen. Toen Kok de dreiging van pionpromotie van Timmerman wist te beteugelen, moest Timmerman zich gewonnen geven. Een knappe prestatie van Kok, die naar plaats 9 op de ranglijst klom. Ook jeugdtalent Piet-Hein Droogh stuntte. Tegen nestor Werner Raudenbusch nam hij brutaal het initiatief over, kwam een stuk voor en zette knap een mataanval op, die Raudenbusch te machtig was. Het andere jeugdtalent dat meedoet aan de seniorencompetitie, Rogier Burger, kon zijn stunt van een week eerder (zijn eerste winstpartij, tegen Eble Mink) niet herhalen; tegen Erik van Lier moest hij het onderspit delven.
Martijn Kruiswijk hield het lang vol tegen Ed Duister, maar kwam in het eindspel een stuk tekort. Suzan Roothaans aanvalsgeweld op de stelling van Christian Krijnen werd laatstgenoemde te veel.
Henk Meeuwissen boekte tegen Conrad Keijzer zijn vijfde zege van het seizoen. Bert van Klingeren verraste Rien Lambrechts met een sublieme combinatie, die tot een niet te houden mataanval leidde. Na een zware deelname aan het Tata Steel Chess toernooi in Wijk aan Zee (12 partijen in 2 weken) vond Rob Boss weer de rust en concentratie bij de interne competitiewedstrijd tegen Johan Vermulst. Boss kreeg voordeel en zette dat bekwaam om in winst.
20160205_200434
Intern bekergeweld
Martin Bunschoten en Izaäk Schipper moesten nog voor een plek in de kwartfinale van de B-bekercompetitie strijden. Bunschoten was er niet zo met zijn gedachten bij en dat werd supersnel door Schipper afgestraft. De twee andere bekerpartijen gingen om een plek in de halve finale en kenden een spannender verloop. Mario Lambrechts en Nelly Khalioullina waren aan elkaar gewaagd, maar Khalioullina wist uiteindelijk met drie pionnen meer met succes het eindspel in te gaan. In de halve finale treft ze Rien van Brummelen, die na een lange partij te sterk bleek voor Ton Koekkoek.

Alle uitslagen ronde 17:
Duister – Kruiswijk		1−0
Kok – Timmerman		    1−0
Raudenbusch – Droogh		0−1
Meeuwissen - Keijzer		1−0
R. Lambrechts - Van Klingeren	0−1
Boss – Vermulst		    1−0
Van Lier - Burger		1−0
Krijnen - Roothaan		0−1
B-beker:
M. Lambrechts - Khalioullina	0−1 (kwartfinale)
Bunschoten – Schipper		0−1 (ronde 1)
Koekkoek - Van Brummelen	0−1 (kwartfinale)

Stand aan kop:
1	Losekoot	584
2	Lensink		553
3	Krishnasing	498
4	Knight		493
5	Breukers	440
6	Duister		422
7	Spijkerman	401
8	Timmerman	378
9	Kok		374
10	Wiegers	    338

Maandagavond 8 februari speelt het Baarnse viertal uit tegen DOSC 2. Vrijdag speelt Baarn 1 vanaf 19.30 uur thuis tegen HSG 3. Ronde 18 van de interne competitie begint om 19.45 uur.

2 comments

  1. Klopt! Ik wilde de persoon die het inhoudelijke verslag over het bekerteam op de website gaat plaatsen niet voor de voeten lopen.

Comments are closed.