Uncategorized

Klinkende overwinning op de Rode Loper

Klinkende overwinning op de Rode Loper

Vrijdag 5 februari speelde het Baarnse bekerteam de tweede ronde van de SGS-bekercompetitie. Die keer daarvoor dat Baarn De Rode Loper trof in een onderling duel was een uitwedstrijd.
Ook toen wist Baarn met mooie cijfers te winnen. Een klinkende overwinning!

Maar toch zaten er wel haken en ogen aan. Daan en David kwamen al vroeg erg goed uit de opening. David, op bord 3, wist via een mooi offer een doorbraak te creeren op de vijandelijke koning. Dit pakte
erg goed uit en het eerste punt was binnen. Ook Daan, bord 4, kwam vrij snel goed te staan. Het was ditmaal zijn tegenstander, Seth van de Vecht, die een handje meehielp. Die overzag dat hij ten koste van een pion zijn paard zojuist naar voren had gebracht. En die moest ook alle zeilen bijzetten om niet nog meer te verliezen. Zijn koning kwam erg slecht te staan met alle gevolgen van dien. Daan maakte het weer erg mooi af.

En dat terwijl de koningen van respectievelijk Yme op bord 2 en Ashley op bord 1 onder hele andere omstandigheden verkeerden. Brantjes verweerde zich wel goed tegen de opmars van zijn tegenstander op de koningsvleugel. Daar kwam echter wel de g-lijn bij open en Yme besloot maar om naar de damevleugel te gaan met zijn koning. Toen ook daar het spel op scherp kwam te staan was het niet duidelijk wie en vooral welke koning slechter kwam te staan.
Bij de partij tussen Ashley en Timo was het wel duidelijk. Ashley stond minder goed en zijn koning kon behoorlijk in het gevaar komen. Via een mooi schijnoffer van Timo, die Ashley niet goed doorgerekend had, kwam hij duidelijk in het voordeel. De opening was mislukt, maar het middenspel leek ook niet van harte te gaan. Toen Timo een onnauwkeurigheid beging om het grote voordeel te pakken, kwam Ashley goed terug en werd de partij feilloos naar een remise-stand geschoven. Daar eindigde de partij ook in. Terwijl de heren nog even de partij nabespraken aan de bar, waren Yme en zijn tegenstander Henk nog volop bezig. Het mocht niet meer erg baten, want Baarn had door de remise al voldoende voor de winst, maar spannend bleef het nog wel even aan het tweede bord. Ook daar kwamen de heren niet verder en werd de vrede getekend: 3-1
voor Baarn. Een mooie overwinning en een plaats in de kwartfinale. Daar zal Baarn het op moeten nemen tegen het sterke Ons Genoegen uit Amersfoort. Of dat ook echt een genoeg voor Baarn zal worden moet natuurlijk nog blijken!

Baarn De Rode Loper 3-1

1. A. Krishnasing – T. Konnen remise
2. Y. Brantjes – H. Dissel remise
3. D. Knight – H. Nijland 1-0
4. D. Lensink – S. v/d Vegt 1-0

Partij analyse volgt later!

1 comment

Comments are closed.