Intern, Volwassenen

Keijzer stevig in toptien schaakcompetitie

Conrad Keijzer is aan een sterk seizoen bezig. Na 10 ronden in de interne schaakcompetitie nog steeds in de toptien is een prima prestatie. Ook jeugdtalent Menno Muller moest dat toegeven.DSCN5340

Hoewel er enige gebreken kleven aan het Rode Kruisgebouw, voelden de schakers zich afgelopen vrijdag nog veilig genoeg om fel van leer te trekken. Er werden heel agressieve partijen gespeeld, heel snelle, maar ook rustig voortkabbelende partijtjes. Het eerste achttal van de Baarnse Schaakvereniging speelde een thuiswedstrijd tegen Utrecht 3 (nipt verlies voor de Baarnaars), en samen met de tien partijen van de interne competitie waren in totaal 36 schakers actief. Een gezellige drukte.

Jan Timmerman versloeg Simon van Voorthuizen in een pittige partij. Timmerman verstevigde daarmee zijn 5e positie op de ranglijst aanzienlijk en stootte Van Voorthuizen uit de toptien. Ook Rien van Brummelen tuimelde uit die toptien. Werner Raudenbusch versloeg hem en is nu nieuw in de toptien.

Iemand die ook weer de toptien binnenkwam, is Conrad Keijzer. Hij was er nét buiten gevallen door eerdere topremises tegen Krishnasing en Michels, maar door jeugdtalent Menno Muller (15) liet de 74-jarige senior zich niet inpalmen. Het werd een felle en zware partij, want Muller is ook niet de eerste de beste. Keijzer pakte toch steeds meer terrein af en wist genoeg voordeel te boeken om de partij op zijn naam te schrijven. Gezien zijn prestaties tot nu toe lijkt een langer verblijf in de toptien zeer realistisch.

Thijs Michels speelde vrij agressief tegen Ton Koekkoek. Laatstgenoemde kon zich tot aan de tijdcontrole goed verdedigen, maar kreeg het wel steeds moeilijker. Toen hij foutjes begon te maken, pakte Michels snel de punten. Michels is ook aan een sterk seizoen bezig en nadert de toptien met rasse schreden.

Intensief en te agressief

Freek Beekhuis en Martijn Kruiswijk speelden een lange, intensieve partij; Beekhuis had het meeste initiatief. Kruiswijk kon het lang tegenhouden, maar moest uiteindelijk in Beekhuis zijn meerdere erkennen.
De partijen Rob Boss – Henk Willemsen en Ger Oldekamp – Rienk Andriessen werden tot het bot uitgekloven, maar leverden geen winnaars op.
Martin Bunschoten en Mario Lambrechts hadden al snel besloten dat de dames niet meer mee mochten doen. De andere stukken moesten het maar uitzoeken. Lambrechts kwam wel een pion voor te staan en bouwde dat voordeel solide uit, hoewel Bunschoten zich daar niet snel bij neerlegde. Uiteindelijk werd de overmacht te groot en kon nieuwkomer Lambrechts zijn tweede overwinning bijschrijven.
De partij tussen Bert van Klingeren en Johan Vermulst was de snelste van de avond. Vermulst reageerde niet goed op de aanval van Van Klingeren en na een uurtje konden de stukken alweer in de doos. De partij tussen Geertièn de Vries en Eble Mink was snel daarna ook gespeeld. Mink was te agressief in de opening en kreeg de pin op de neus.

Alle uitslagen ronde 10:

Timmerman – Van Voorthuizen              1-0

Van Brummelen – Raudenbusch             0-1

Keijzer – Muller                                     1-0

Michels – Koekkoek                                 1-0

Beekhuis – Kruiswijk                               1-0

Boss – Willemsen                                    remise

De Vries – Mink                                              1-0

Van Klingeren – Vermulst                        1-0

Oldekamp – Andriessen                          remise

Bunschoten – Lambrechts                       0-1

Stand aan kop:

  1. Lensink              390
  2. Losekoot            372
  3. Meijer               341
  4. Duister              340
  5. Timmerman       299
  6. Krishnasing       261
  7. Brantjes            248
  8. Wiegers            246
  9. Keijzer               233
  10. Raudenbusch    223

Vrijdag 6 december wordt de elfde ronde van de interne competitie gespeeld. Aanvang: 19.45 uur. Speellocatie: Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6 in Baarn.