2008

Jeugdschaakteam regionaal kampioen

Het A1-team van de Baarnse Schaakvereniging is vorige week kampioen geworden van de regionale Stichts-Gooise Schaakbond. Door een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel tegen Hoogland bleef het team ongeslagen in de competitie. De spelers Daan Lensink, Kasper Wiegers, Yme Brantjes en Geertièn de Vries waren blijkbaar in de "winning mood ", want konden allen voor de interne competitie een winstpartij laten bijschrijven. Vincent Pandelaar blijft in de derde cyclus aan de leiding, gevolgd door Pascal Losekoot. Beiden kwamen opmerkelijk genoeg wederom niet in actie voor de Baarnse interne competitie. Mede vanwege het Hemelvaartsweekend was de opkomst niet al te hoog in de achtste ronde van de derde cyclus. Er stonden acht partijen op het programma. De negende partij was die tussen koploper in de cyclus Vincent Pandelaar en oud-lid Kees Nachtegaal. Deze Baarnaar speelt al jaren voor HSG in Hilversum, waar ook Pandelaar lid is. Op verzoek speelden zij hun partij uit de Hilversumse playoffs in Baarn. Uiteraard telde de uitslag niet mee voor de Baarnse ranglijst, maar toch blijft Pandelaar de derde cyclus aanvoeren. Dat komt mede doordat ook Losekoot wederom niet speelde.

Verrassing
Nummer drie was Jarno Witkamp en die leek een goede stap omhoog te kunnen maken. Hij had echter de nodige moeite de aanval van Kasper Wiegers te stuiten. Deze gooide er een stuk tegen aan om de vijandelijke koningsstelling open te breken en was niet bang zijn eigen koning op de tocht te laten staan. Witkamp leek aan de wurggreep te kunnen ontkomen, maar moest het eindspel toch een Wiegers laten, die daarmee voor een verrassing zorgde.

Zoals gezegd deden zijn teamgenoten van het A-team het ook goed. Daan Lensink behaalde een solide overwinning op Rob Boss. De overmacht aan pionnen was te groot. Geertièn de Vries verraste door voor de derde achtereenvolgende week te winnen. Wim van Teutem was het slachtoffer. Yme Brantjes deed goede zaken door Thijs Michels te slim af te zijn. Brantjes staat nu derde in deze cyclus.

Rien van Brummelen hield het met een stuk minder nog lang vol tegen Marco Meijer, maar uiteindelijk gaf het materiële voordeel toch de doorslag. Ook het stukoffer van Ger Oldekamp tegen Jan Overbeek leverde niet het gewenste resultaat op. Peter van de Veer gaf het daarom na materiaalverlies maar op tegen Waldemar Moes. Conrad Keijzer en Reinier Schaap speelde de enige remise van de avond. "Er was geen doorkomen aan, " was de duidelijke verklaring.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Van de Veer - Moes 	0-1
Wiegers - Witkamp 	1-0
Van Brummelen - Meijer 	0-1
Brantjes - Michels 	1-0
Oldekamp - Overbeek 	0-1
Lensink - Boss 	1-0
Keijzer - Schaap 	remise
De Vries - Van Teutem 	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Pandelaar   	465
2. Losekoot   	431
3. Brantjes   	396
4. Witkamp   	384
5. Meijer    	358
6. Vermulst   	340
7. Van Klingeren	337
8. Lensink   	335
9. Andriessen  	331
10. Moes    	325

Vrijdag wordt de negende ronde van de derde cyclus gespeeld. De partijen beginnen om 19.45 uur in De Leuning, Oranjestraat 8. De jeugd is al vanaf 18.30 uur aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te verkrijgen bij de secretaris, Jan Overbeek, tel. 5421504, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745. U kunt ook een kijkje nemen op de website www.baarnseschaakvereniging.nl.—Marco Meijer