Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Jeugd weer in vorm

Jeugd weer in vorm

Na twee nederlagen tegen de nummers 1 en 2 herpakt jeugdclubkampioen Rogier Burger zich. Jelle Bijleveld, het andere jeugdtalent, speelt zich ook weer in de top 5.

foto’s Henri Spijkerman en Ton Koekkoek

Rogier Burger moest er vrijdagavond hard voor knokken, maar na 60 zetten bleek al wel dat Ton Koekkoek het niet ging redden tegen hem. De 2 pionnen, die Koekkoek al vroeg in de partij was achter gekomen, bleken uiteindelijk voldoende voor Burger om de partij winnend af te sluiten. Koekkoek speelde nog door ‘tot het gaatje’, maar met alleen nog een toren van Burger op het bord bleek laatstgenoemde dat eindspel goed meester te zijn. Burger blijft stevig op plek 3 na 6 ronden in de interne competitie.
In de partij tussen Jelle Bijleveld en Henri Spijkerman kwam na c4 een typisch Engelse opening op het bord. Het werd vervolgens een erg positioneel spel, waarbij de paarden driftig heen en weer galoppeerden. Na een zogenaamde ‘stormram’ van Spijkerman vlogen er een heleboel stukken van het bord, waarbij Bijleveld zelfs zijn dame moest prijsgeven. Maar hij werd bepaald niet van het bord geslagen! Uiteindelijk resteerden een toren plus loper voor Bijleveld en een dame voor Spijkerman, waarna de heren zich neerlegden bij een remise. Sterk spel van Bijleveld, die hierdoor de top 5 weer binnenkwam.

Eerste winst
Na de Réti-opening, gevolgd door een piongambiet op c4, bleek Erik van Lier in zijn partij tegen Henk Willemsen iets te gretig. Enige zetten later kon Willemsen een pion terugslaan met een betere stand tot gevolg. Na 25 zetten overzag Van Lier – met zwart – dat wit een stuk zou winnen als hij een stukkenruil aan zou gaan. Toen Van Lier dat resultaat zag, gaf hij zich gewonnen.
Conrad Keijzer kwam na de d4-opening van Johan Vermulst wat in de verdrukking, maar het lukte hem zich weer te bevrijden. Keijzer won een toren tegen een loper, maar Vermulst hield dapper stand. Toen echter ook het witte paard sneuvelde, moest Vermulst zich gewonnen geven.
Voor zowel Willemsen als Keijzer betekende dit hun eerste winstpartij in deze nog prille competitie.

Uitslagen ronde 6:
Burger – Koekkoek	1-0
Bijleveld – Spijkerman	remise
Willemsen – Van Lier	1-0
Vermulst – Keijzer	0-1

Stand aan kop:
1.	Breukers 	224
2.	Olthof 		223
3.	Burger 		210
4.	Duister 	180
5.	Bijleveld 	161

Vrijdag 25 oktober ALGEMENE VERGADERING: KOMT ALLEN!!!