Jeugd, Toernooien

Baarnse jeugdschakers bij Barneveldse Grand Prix

De SGS Grand Prix in Barneveld op zaterdag 15 december kon zich verheugen op een recordaantal deelnemers: 107! Twaalf groepen werden er gemaakt. Voor Baarn kwamen uit: Sytze Krom in groep 11, Veronika Dijkstra in groep 5, Piet Hein Droogh in groep 2 en Daniel Dijkstra in groep 1.

De drie laatstgenoemden hadden het niet eenvoudig; de concurrentie was meer dan behoorlijk en een prijs was er dan ook helaas niet weggelegd voor het drietal. Anders verging het Sytze, die met snel en licht onbesuisd spel een hoop punten wist te pakken. In één partij dreigde diverse keren pat, maar hij omzeilde het steeds heel netjes. Met 6 1/2 punt uit 9 wedstrijden legde hij dan ook beslag op de tweede plaats, een prachtige prestatie voor Sytze bij zijn tweede GP-wedstrijd in onze regio.

De volgende Grand Prix is op zondag 13 januari in Utrecht. Zoals elke Grand Prix wordt er om 13:00 uur begonnen. Er wordt gespeeld in groepen op speelsterkte waarbij er prijzen zijn voor de beste drie per groep. Iedereen heeft dus kans een prijs te winnen en dat is het leuke van deze toernooien. De hogere groepen spelen met klok, de lagere zonder. Aanmelden voor de Grand Prix kan bij Harry Imre Dijkstra.