Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Interne schaakcompetitie gestart

Interne schaakcompetitie gestart

Vrijdagavond werd de aftrap gegeven voor het interne schaakseizoen 2015-2016 van de Baarnse Schaakvereniging. Ook werd echter nog de bekerfinale gespeeld in de B-groep van het afgelopen seizoen.

Regerend clubkampioen Ashley Krishnasing heeft er voor gekozen dit seizoen niet mee te doen aan de interne competitie. Daarom rook onttroond clubkampioen Pascal Losekoot nu al zijn kans om voor een jubileumtitel te gaan (hij is al liefst negen keer clubkampioen van de Baarnse Schaakvereniging geweest!). Tegen de sterke Daan Lensink ging hij dus extra gemotiveerd aan de slag en boekte meteen zijn eerste overwinning. David Knight liet met een keurige overwinning op Henri Spijkerman zien, dat hij ook zekere aspiraties heeft voor dit nieuwe seizoen. Thur Breukers won in een spannend duel van Martijn Kruiswijk, maar bij de analyse werd duidelijk dat Kruiswijk een diepe combinatie beter wel had kunnen doorzetten. Werner Raudenbusch begon ook sterk met een overwinning op Bert van Klingeren.

Zo vader zo zoon
Mario Lambrechts heeft zijn sporen binnen de vereniging inmiddels verdiend en mag in oktober voor het eerst als vaste teamspeler zijn opwachting maken in het 2e achttal van Baarn. Hij zette zijn goede prestaties van vorig seizoen door en trakteerde zichzelf op een pracht overwinning op Thijs Michels. Meestal is het andersom, maar in dit geval heeft de vader van Mario de schaakkoorts overgenomen van zijn zoon. Ze oefenen vast vaak tegen elkaar, want vader Rien Lambrechts begon ook meteen met een overwinning. Martin Bunschoten was het slachtoffer. Geheel in de familiesfeer wonnen beide Lambrechtsen met de zwarte stukken.

Vader en zoon Lambrechts achter de zwarte stukken
Vader en zoon Lambrechts achter de zwarte stukken

Frits Kok – vorig seizoen halverwege het schaakjaar ingestroomd – begon zijn eerste volledige seizoen goed door Erik van Lier te verslaan. Suzan Roothaan – inspirator van de op te zetten meisjesschaakgroep bij de jeugd – begon ook goed en liet Reinier Schaap met een beteuterd gezicht achter. Izaäk Schipper sloot min of meer zijn eigen Dame in, zodat Johan Vermulst volop ruimte kreeg om aan te vallen. Vermulst besliste de partij in zijn voordeel. Zowel Ton Koekkoek als Eble Mink probeerde het met een stukoffer, maar zowel Conrad Keijzer als Jan Timmerman toonde aan dat die offers niet correct waren.

Bekerfinale
Vorig seizoen was het niet meer gelukt die in te plannen, dus werd nu pas de finale van de B-bekercompetitie gespeeld. Geertièn de Vries en Rob Boss speelden een zinderende partij, die uiteindelijk geen winnaar kende, maar in een korte beslissingswedstrijd bleek Boss de sterkste. De trotse Boss won daarmee voor het eerst in zijn schaakcarrière een beker!

Alle uitslagen ronde 1:
Lensink – Losekoot		0-1
Knight – Spijkerman		1-0
Kruiswijk – Breukers		0-1
Raudenbusch – Van Klingeren	1-0
Michels – M. Lambrechts	    0-1
Keijzer – Koekkoek		1-0
Van Lier – Kok			0-1
Timmerman – Mink		1-0
Bunschoten – R. Lambrechts	0-1
Roothaan – Schaap		1-0
Vermulst – Schipper		1-0
Bekerfinale 2014-2015:
De Vries – Boss	  remise (Boss wnb)

5 comments

 1. Een prachtige foto van Rob met een stralende Geertien, waarbij de laatste daarmee laat zien dat hij een goede verliezer is!
  Goede schaakreclame…

 2. Ton, fantastisch artikel en dito foto’s. En je schudt het potdosie zo even uit de mouw, althans zo lijkt het…. 🙂

  1. Dank Henri. Maar mijn mouwen waren iets te kort (zie aanvullingen Ashley). Volgende keer draag ik iets met lange mouwen:)

 3. Fleurig verslag Ton. Om het wat extra op te fleuren kan ik het niet laten om er nog wat aan toe te voegen. Ik liet natuurlijk niet beiden ogen dicht toen ik ongemerkt door de wandelgangen heen liep.

  Suzan liet Rein ongetwijfeld met een beteuterd gezicht achter. Dit had alles te maken met de sterke paarden die ze klassiek naar voren liet springen tegenover een hulpeloos loperpaar. Van het ene sterke veld kwamen ze op een ander fataal veld, totdat Rein uiteindelijk niet meer uit de vorken en dubbele aanvallen kon ontsnappen, met sterk materiaalverlies ten gevolge. Want nadat een van de paarden uiteindelijk geruild was, werd het weer de o zo mooie en sterke vrijpion waar Suzan beslissend voordeel uit kon halen.
  Frits Kok won doordat, zoals hij zelf aangaf, Erik wat minder oplettend was en geen rekening hield met een aangevallen toren in de hoek (met schaak). Er werd dus teveel materiaal verloren. Einde oefening.

  1. Prima aanvullingen, Ashley. Als je op je eigen bord niet eens alles in de gaten kunt houden, lukt dat uiteraard ook niet op alle andere borden:(

Comments are closed.