Aankondigingen

Hollandsche Schaakavond

Op vrijdagavond 28 februari zal in Baarn, aan de grens van het oude Graafschap Holland, de Hollandsche thema-avond worden georganiseerd. Na eerdere hits zoals de Noche de Ajedrez en de Soirée d’Échecs Français) is het tijd om één van de roemrijke landsdelen van Nederland onder de aandacht te brengen.

De avond wordt rond acht uur des avonds begonnen door een uitleg van de Hollandse opening door Pascal Losekoot, beginnend met de zetten 1.d4 f5. Hierna is er gelegenheid om zelf met deze opening aan de slag te gaan, tegen gelijkwaardige tegenstanders en met een ruime bedenktijd (30 minuten per persoon per partij).

Maar behalve schaken zal de avond in het teken staan van één van de kernwaarden van Nederland: gezelligheid. Tussendoor zullen Hollandse hapjes en drankjes geserveerd worden en is er gelegenheid om nader kennis te maken.

Toegang is gratis en de avond start om 20.00 uur in het Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6 te Baarn. Huisschakers, niet-leden etc. zijn ook van harte welkom. Neem dus gerust vrienden, buren etc. mee. Iedereen is welkom, mits hij of zij de schaakregels maar een beetje kent.