Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Heerlijk schaakavondje

Heerlijk schaakavondje

Ook op Sinterklaasavond was het gewoon clubavond bij de Baarnse Schaakvereniging. Niet voor de jeugd – die hadden een ander heerlijk avondje – maar wel voor de senioren. Enkele van de toch nog 16 schakers konden aardige kadootjes uitpakken en aan surprises ook geen gebrek.

Onder het genot van pepernoten gaf Thur Breukers afgelopen vrijdag in de 11e speelronde van de interne competitie het eerste cadeau weg. Hij schonk Pascal Losekoot al in de 5e zet een heel stuk en gaf vrijwel meteen op. Ed Duister was tegen Ashley Krishnasing ook iets te vrijgevig en moest vrij snel het volle punt aan laatstgenoemde schenken. Rien van Brummelen was iets te opportunistisch aan het aanvallen tegen Nelly Khalioullina. Hij overzag een tussenschaakje, waar Khalioullina prompt van profiteerde. Dat tussenschaakje betekende namelijk Dameverlies voor Van Brummelen en al weer de vierde winstpartij voor Khalioullina, die een aanwinst in het Baarnse schaakleven vormt.
Walter Schram speelde pas zijn eerste partij in de interne competitie. Aan Mario Lambrechts had hij meteen een zware dobber. Na een kleine aarzeling bij de ontwikkeling van Schram nam Lambrechts het initiatief knap over. Hij won een pion in het middenspel en speelde de partij zeer deskundig naar winst. Henk Willemsen en Izaäk Schipper speelden een lange, spannende partij, die eindigde in een pionneneindspel. Willemsen wist een pion tot Dame te promoveren en dus was de winst voor hem.
De langste partij van de avond was die tussen Henri Spijkerman en Michiel van Schaik. Ze waren zo aan elkaar gewaagd, dat het duel onbeslist eindigde.

Geertièn de Vries is een stap dichter bij de B-beker.
Geertièn de Vries is een stap dichter bij de B-beker.

B-beker
Rienk Andriessen kreeg voor aanvang van deze speelronde de wisselbeker uitgereikt voor het kampioenschap in de B-groep van de bekercompetitie van het afgelopen seizoen. Die beker gaf hem in zijn partij tegen Martin Bunschoten duidelijk vleugels. Andriessen zette de partij snel naar zijn hand en schreef weer een puntje bij.
Voor de nieuwe bekercompetitie in de B-groep speelden Ton Koekkoek en Geertièn de Vries tegen elkaar. Ondanks een vroeg Paardoffer van Koekkoek, dat niet goed bleek, werd het nog een echte bekerstrijd. Pas na drie uur spelen was het pleit beslecht. In een pionneneindspel was het Paard, dat Koekkoek niet meer had, maar De Vries wel, beslissend. De Vries speelde nog maar 4 partijen, maar hij won ze allemaal en is nu terecht in de toptien beland.

Uitslagen ronde 11:
Duister – Krishnasing		0-1
Spijkerman – Van Schaik	    remise
Losekoot – Breukers		1-0
Van Brummelen – Khalioullina	0-1
Schram – Lambrechts		0-1
Willemsen – Schipper		1-0
Andriessen – Bunschoten	    1-0
Beker, 1ste ronde B-groep:
Koekkoek – De Vries		0-1

Stand aan kop:
1.	Krishnasing		451
2.	Lensink			352
3.	Losekoot		330
4.	Van Schaik		322
5.	Brantjes		318
6.	Duister			304
7.	Meijer			276
8.	Wiegers		    269
9.	Spijkerman		264
10.	De Vries		235

Komende vrijdag spelen Baarn 1 en het Baarnse viertal vanaf 19.30 uur competitiewedstrijden tegen respectievelijk Moira-Domtoren 2 en Hoogland 1. Vanaf 19.45 uur wordt de 12e ronde van de interne competitie gespeeld, en de jeugdclubavond begint al om 18.30 uur. Locatie: Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6 te Baarn.

4 comments

 1. Ook een vakkundig verslag Ton, en dat met Sinterklaas-avond 😉 Bij Walter en Mario bleek de partij redelijk vlot beslist in Walters voordeel. Dus naast het feit dat Walter het vakkundig had uitgespeeld, bleek hij het ook nog vlot gedaan te hebben.

  En ja..het was ook een typische pakjesavond, want Ed strooide wel een beetje met zijn stukken, maar beek volgens het handboek van Sinterklaas meer te kunnen geven,voor nog interessanter spel.

 2. Dank Ashley, maar wel een beetje te snel gelezen, denk ik, want Walter heeft niet gewonnen:)

 3. Oeps inderdaad. Het was meer gebaseerd op Walters comment van afgelopen vrijdag, dat hij wel gespeeld had, amar snel klaar was. Ik dacht dat hij dus won, maar dus niet! 😛

 4. inderdaad , om alle verwarring te voorkomen , ik won van Walter.

Comments are closed.