Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Heel rustig avondje

Heel rustig avondje

Verslag: Henk Willemsen/Walter Schram Foto: archief

Afgelopen vrijdag stond de 6e ronde van de interne competitie op het programma. Maar niet alleen was zojuist de herfstvakantie aangebroken maar was ook nog het achttal in Bunschoten-Spakenburg bezig met een competitiewedstrijd.
En zo kwam het dat er zich welgeteld drie mensen bij de plaatsvervangend wedstrijdleider meldden om een partij te spelen. Two’s company, three is a crowd geldt ook bij schaken en Rogier Burger keerde met een bye huiswaarts.
Alleen Henk Willemsen met wit en Johan Vermulst namen aan een bord plaats.

Na de Reti-opening van wit ontspon zich een tactisch boeiend gevecht. Beide partijen wilden aanvallen maar bleven beducht voor de tactische zetten van hun opponent. Nadat Henk zijn torens wist te verdubbelen, ondersteund door de koningin, leek het tij te keren. Wit viel de zwarte stelling binnen en veroverde daardoor twee pionnen. Maar … hij opende daarmee de toegang tot zijn achterveld voor de zwarte dame. Ook Johan streek al snel twee pionnen op, en wits koningin zat gevangen in haar eigen aanvalsplannetje. Toen een pion van zwart op weg naar promotie niet meer te stoppen was, gaf wit op.

De stand aan kop bleef ongewijzigd maar voor de volledigheid:

1. Duister 237
2. Boss 224.5
3. Spijkerman 216.8
4. M. Lambrechts 214
5. Schram 169

2 comments

  1. Als je denkt “dat gaat goed tegen Johan ” moet eerst bezinnen alvorens te beginnen !

Comments are closed.