Gretig publiek bij London-systeem thema-avond

Met een prima presentatie gaf Henri Spijkerman op 2 februari deskundig tekst en uitleg over het London-systeem. In totaal bezochten 20 schaakliefhebbers deze avond en die brachten het London-systeem later op zeer gevarieerde wijze in de praktijk.

Een goede opkomst bij deze presentatie. Henri Spijkerman, begeleid door Ed Duister, legde uit dat dit geen opening is, maar een systeem, waarmee wit heel veel mogelijkheden heeft om goed aanvallend spel te krijgen. Dat brachten de bezoekers vervolgens in de praktijk, al bleek wel vrij vaak dat (toch) zwart won. Dus, zoals de presentator ook al zei, zal er nog veel geoefend moeten worden!

Aandachtig publiek


Naast het schaaksysteem had Rob Boss (uiteraard) weer voor typical London hapjes gezorgd: heerlijke scones voor bij de koffie en lekkere vegetarische hapjes (vlees noch vis) voor bij de borrel. Die borrel werd vooral verzorgd door het zwarte ‘Stoutbier’ van Pascal Losekoot, en dat smaakte goed.

One Response to Gretig publiek bij London-systeem thema-avond

  1. Christian Krijnen schreef:

    Naar de eerste foto te oordelen, brengt Pascal het London-systeem inderdaad op een zeer gevarieerde wijze in de praktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *