Intern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

Gewaagd

Gewaagd

In de zesde ronde zijn de spelers aan elkaar gewaagd na de indeling. Op enkele borden wordt zelfs gewaagd geschaakt met spannende offers. Buiten is het warmer dan normaal in oktober.

Duister – Timmerman   0−1
Altijd garant voor een spannende partij. Duister met wit wil het Morra-gambiet.  Timmerman neemt aan, probeert een solide stelling. Duister verspeelt daarin bijna het initiatief. Timmerman blijft passief, dus toch initiatief voor Duister. Na een foutje komt de pion weer terug. Timmerman in tijdnood verspeelt nog een pion. Als Duister vervolgens actief op zoek gaat naar de winst met een tegenstander in vliegende tijdnood… Blunder, mat achter de paaltjes.


Pelter – Spijkerman   remise
Gelijk spelletje na de opening tot Pelter met wit een kwaliteit offert.  Er rommelt een miniveldslagje. Pelter vergeet een sterke voortzetting na het offer en komt materieel slechter te staan. Maar de zwarte stukken van Spijkerman komen niet echt tot ontwikkeling. Spijkerman offert tegen het eindspel de kwaliteit weer terug voor ruimte. Enkele zetten later weer een gewaagd stukoffer van Pelter. Of is het concentratieverlies? Pelter houdt wel twee verbonden vrijpionnen over. Of dat gewonnen of verloren wordt zullen we nooit te weten komen.


Kruiswijk – Lambrechts M   0−1
In de opening zet Kruiswijk meteen druk op de zwarte stelling van Lambrechts. Als Lambrechts een paard offert tegen drie pionnen draaien de kansen. Een niet te stuiten pionnenfront bezorgt Lambrechts de overwinning.

Lier van                – Mink   1−0
Mink doet met zwart de Franse opening na de e4 van Van Lier. Een gambietpoging wordt geweigerd door zwart. Nadat Van Lier een kwaliteit wint, dreigt ook nog eens een witte pion te muteren in een dame.


Burger  – Brummelen van   1−0
Van Brummelen met zwart weer aan de Scandinaviër. Burger krijgt een ontwikkelingsvoorsprong en na dameruil. Als de witte stukken de zwarte koning onder vuur nemen zijn de hulptroepen van Van Brummelen te ver weg.

Meeuwissen – Roothaan   0−1
In de opening wordt mevrouw Roothaan met zwart geplaagd met vervelende penningen. Als de stukken zijn geruild heeft wit materieel meer. Een paard, loper, toren en twee pionnen tegen een dame. Na een wit foutje springen loper en paard van het bord.

Uitslagen van ronde 6

Duister  - Timmerman   0−1
Pelter   - Spijkerman  remise
Kruiswijk - Lambrechts  0−1
Lier van  - Mink     1−0
Burger   - Brummelen van 1−0
Meeuwissen - Roothaan   0−1
Keijzer  - Boss     1−0

Stand na ronde 6

1. Krishnasing  238
2. Timmerman   214
3. Spijkerman  176
4. Lambrechts  170
5. Pelter    169
6. Klingeren van 163
7. Kok      161
8. Duister    157
9. Lier van   141
10. Burger    130

3 comments

 1. Triest einde van je partij, Ed, maar wel weer een heerlijk verslag. Aangezien dat ‘clubbelang’ is, vind ik dat je er toch punten voor zou moeten krijgen…

 2. Ik heb echt mazzel gehad tegen Henri. Ik stond helemaal verloren aan het eind!

Comments are closed.