2009

Geluk en gladheid op de schaakvereniging

Met een overwinning op Daan Lensink heeft Waldemar Moes zijn leidende positie in de interne schaakcompetitie versterkt. Het meeste geluk had Marco Meijer die Jan Overbeek in tijdnood verschalkte met een verrassende en achteraf zeer slechte zet. Het meeste pech had jeugdlid Milo Kleynjan die door de gladheid vlak voor het speellokaal onderuit ging. Milo moest met een pijnlijke pols de externe jeugdwedstrijd van het A2-team aan zich voorbij laten gaan.

Terwijl het buiten spekglad was zaten de schakers er vrijdag warmpjes bij in De Leuning. Op de borden waren wel enkele uitglijers te herkennen. Zo kwam Rien van Brummelen materiaalverlies tegen Simon van Voorthuizen niet meer te boven. Hetzelfde gold voor Conrad Keijzer die met een paard minder de partij aan Reinier Schaap moest laten. Rienk Andriessen kwam nog enigszins terug in de partij tegen Ger Oldekamp, maar die had toch genoeg voorsprong om het in het eindspel uit te maken. Thijs Michels besliste het duel tegen Paul Evers in zijn voordeel.

De aanval van Ashley Krishnasing was sterker dan de verdediging van Johan Vermulst. Krishnasing plaatst zich zodoende voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Bovendien komt hij de toptien binnen. Dat gaat ten koste van Werner Raudenbusch. Deze speelde een spannend duel tegen Henri Spijkerman. De kansen waren onduidelijk, zodat beiden uiteindelijk berustten in de enige remise van de avond.

Automatisch
De langste partij werd gespeeld door Jan Overbeek en Marco Meijer. Overbeek veroverde een stuk tegen enkele pionnen, maar kwam weer eens in tijdnood. Hoewel hij volgens een clubgenoot dan "als een duivel " gaat spelen, maakte hij het nu wel heel spannend door voor zijn laatste twee zetten slechts twee seconden over te houden. Meijer dacht – met nog 22 seconden op de klok – een zeer goede zet gevonden te hebben. En inderdaad won hij, na het automatisch gespeelde antwoord van Overbeek een dame. In de analyse bleek de zet van Meijer echter een blunder, aangezien zijn eigen dame aangevallen stond en ongedekt was.Dit veranderde echter niets meer aan de winst van Meijer die nu Overbeek in het klassement zelfs gepasseerd is. Doordat Pascal Losekoot en Arthur Vlug niet in actie kwamen, deed Waldemar Moes de beste zaken. Zijn overwinning op Daan Lensink betekende een versteviging van de koppositie.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Lensink - Moes      	0-1
Overbeek - Meijer    	0-1
Van Brummelen - Van Voorthuizen	0-1
Raudenbusch - Spijkerman 	remise
Michels - Evers     	1-0
Oldekamp - Andriessen  	1-0
Schaap - Keijzer    	1-0

Beker

Vermulst - Krishnasing 	0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes     	744
2. Losekoot   	696
3. Vlug 		651
4. Meijer    	582
5. Overbeek   	568
6. Van Voorthuizen 	560
7. Lensink   	538
8. Wiegers   	512
9. Brantjes   	498
10. Krishnasing 	483

Vrijdag speelt het achttal een thuiswedstrijd tegen Ons Genoegen uit Amersfoort. Die wedstrijd begint om 19.30 uur in De Leuning, Oranjestraat 8. Een kwartiertje later wordt ook gestart met de partijen voor de achttiende ronde van de interne competitie. De jeugd is al vanaf 18.30 uur aanwezig. Er wordt begonnen met de lessen en vervolgens wordt er onderlinge competitie gespeeld. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met de secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of de jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer