2009

Geen verrassingen in schaakcompetitie

Ronde 28 van de interne schaakcompetitie leverde geen verrassingen op. Koploper Waldemar Moes won van Werner Raudenbusch en liep op de ranglijstje ietsje uit op de afwezige Pascal Losekoot en Arthur Vlug. Ook de andere toptienspelers (en eerste achttalspelers) die in actie kwamen, wisten te winnen.Waldemar Moes veroverde niet alleen materiaal tegen Werner Raudenbusch, maar had ook een sterkere koningsaanval. Raudenbusch kon dus een stunt, zoals hij die recent tegen Losekoot uithaalde, niet herhalen. Ook Henri Spijkerman, die onlangs Moes en Losekoot op remise hield, kwam nu tekort. Daan Lensink hield de spanning in de stelling met paarden die alle kanten op konden springen. Op het juiste moment sloeg hij tactisch toe. Ook Yme Brantjes sloeg toe met een staaltje tactiek: met een grappig aftrekschaakje wist hij Henk Meeuwissen te verslaan. Ashley Krishnasing hield de druk hoog op Thijs Michels, die onder deze druk een mat op de onderste rij overzag.

Mat in twee
Ton Koekkoek hield lang stand tegen Rien van Brummelen die in plaats van snelle combinaties langzaam maar zeer zeker zijn stelling steeds verder verbeterde. Een zelfde formule hanteerde Rob Boss tegen Conrad Keijzer. In de eindfase zagen omstanders een mat in twee, maar Boss volgde gedecideerd zijn eigen plan waarbij niet veel later mat ook onvermijdelijk was. Rienk Andriessen en Ger Oldekamp konden ook een winstpartij aan hun totaal toevoegen. Peter Vegter en Reinier Schaap waren de tegenstanders.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Moes - Raudenbusch   	1-0
Spijkerman - Lensink   	0-1
Krishnasing - Michels  	1-0
Van Brummelen - Koekkoek 	1-0
Keijzer - Boss     	0-1
Vegter - Andriessen   	0-1
Schaap - Oldekamp    	0-1
Brantjes - Meeuwissen  	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes     	1100
2. Losekoot   	1071
3. Vlug     	1013
4. Brantjes   	989
5. Meijer    	902
6. Lensink   	893
7. Krishnasing  	883
8. Overbeek   	829
9. Van Voorthuizen 	788
10. Raudenbusch 	784

Aanstaande vrijdag is er in verband met Koninginnedag geen clubavond. Op vrijdag 7 mei wordt er weer geschaakt in De Leuning, Oranjestraat 8. De senioren spelen dan vanaf 19.45 uur ronde 29 van de interne competitie. De jeugd is aanwezig vanaf 18.30 uur. Meer informatie over het schaken in Baarn is vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605 of jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer