Uncategorized

Geen clubkampioen in zicht senioren Baarnse schaakvereniging, wel bij de jeugd.

Er werd de afgelopen weken druk geschaakt in het rode kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat. Zowel bij de jeugd als de senioren is het einde van de competitie in zicht. Het leek lange tijd dat de clubkampioen van de senioren vast stond, maar door een verrassende overwinning van Rogier Burger op Ashley Krishnasing zal er voor het eerst in de historie van de Baarnse schaakvereniging sprake zijn van niet 1 maar 2 clubkampioenen!

Jeugd

De jeugd speelt in 2 categorieën: de jeugd stap 1 en 2 en de jeugd stap 3 en hoger. Hierdoor zijn er diverse kampioenen te benoemen. De uitreiking hiervan vindt plaats op de laatste clubavond van dit seizoen en dat zal zijn voor de jeugd op 28 juni. Het ziet ernaar uit dat Oscar Burger overall het beste gescoord heeft van de topjeugd en voor de stappen 2 en 3 blijft het in de laatste rondes nog even spannend.

Senioren

De afgelopen weken is er druk geschaakt bij de senioren. In ronde 32 verraste Rogier Burger vriend en vijand door de tot dan toe nog ongeslagen Ashley Krishnasing in een onderling duel te verslaan. Het was Krishnasing die nog wel dacht met goede kansen uit de opening te komen en dameruil te omzeilen. Juist op dat moment bleek Rogier een dreiging te hebben via een schaakje op de onderste rij. Een zure nederlaag voor Ashley. In dezelfde ronde won Fabio de Moor ook erg verrassend van Rob Boss en Jan Heimensen versloeg Stan Jakobs.

De week erna, in ronde 33, hebben Rogier, Owen, Ashley en Oscar respectievelijk overwinningen gemaakt op Ravi, Stan, Rob en Fabio. De partij tussen Rogier met wit en Ravi met zwart, werd beslist in een paar zetten.

Op vrijdag 14 juni was de opkomst exact net zo hoog, maar er kwam pardoes een afmelding. Ashley had een bye, Rogier won van Oscar met zwart. De aanpak van de opening viel niet goed voor Oscar. Andre van de Braak deed ook weer mee en na een lange babbel aan de bar met barman Ton van de Ploeg leek Andre er weer erg veel zin in te hebben. Stan Jakobs moest eraan geloven. Hij kwam voor het eerst in een Siciliaan, maar het paard van Andre werd thematisch sterk en hij won. Ravi probeerde een nieuwe vorm van schaken waarbij al zijn stukken op de onderste rij bleven. Fabio ging kansrijk naar voren, maar raakte iets te ongeduldig. Al zijn zetten bleken vervolgens verzwakkingen en Ravi pakte op zijn beurt de witte velden en h-lijn om Fabio’s koning te bestoken en liep mat. Op vrijdag 21 juni zal er weer geschaakt worden. De vereniging opent om 18:30 de deuren en dan zal de jeugd beginnen tot 19:30. Om 20:00 starten de senioren en zullen dan de laatste ronde spelen van het seizoen.  De week erna op 28 juni zal er alternatief gespeeld worden.