Toernooien, Uitgelicht, Volwassenen

Fred Slingerland winnaar vierde Jan Overbeektoernooi

Fred Slingerland winnaar vierde Jan Overbeektoernooi

Het vierde Jan Overbeektoernooi is op zaterdag 6 april overtuigend gewonnen door de Leidse schaker Fred Slingerland. Opnieuw was het Brandpunt decor voor dit toernooi, georganiseerd door de Baarnse Schaakvereniging in de herinnering van Jan Overbeek. Ook dit jaar opende Petra Overbeek het toernooi door de eerste zet te doen en had ze voor lekkers bij de koffie gezorgd.

Het toernooi kende een gevarieerd deelnemersveld met 60 deelnemers, van verenigingen uit de buurt, maar ook uit België, leden en oud-leden van de Baarnse Schaakvereniging en een aantal getalenteerde jeugdspelers, waarvan sommigen ook in de prijzen vielen. Het toernooi verliep uitermate sportief en in goede sfeer.

In de hoogste groep mocht oud-winnaar Richard Vedder in de laatste ronde tegen de koploper Fred Slingerland, wat nog voor de nodige spanning zorgde aangezien Richard bij winst kampioen zou worden. Fred kwam echter met zijn paard binnen in de stelling van zijn tegenstander en won daarna, waardoor hij met een 100% score overtuigend eindigde.

Fred Slingerland (links vooraan) en Richard Vedder, hier nog naast elkaar.

Iets voor vijven werd er afgesloten met de prijsuitreiking, waar de nodige enveloppen werden uitgereikt. De poules werden gewonnen door Fred Slingerland, Rob Bödicker, Manasvita Basa, Peter Nitrauw, Jelle Bloemendaal, Rogier Burger, Hans van der Hoorn, en Jelle Bijleveld.

De Baarnse Schaakvereniging organiseert binnenkort alweer een toernooi: op woensdagavond 24 april vindt in Café PH het Zevende Baarnse Caféschaaktoernooi plaats.

De eindstanden
Eindstand Jan Overbeektoernooi 2019 (PDF-bestand)

Fotoreportage

1 comment

Comments are closed.