2006

Feestelijke viering 60 jaar schaken

Met een feest voor leden, partners en schaakvrienden vierde de Baarnse Schaakvereniging vrijdag 13 oktober het 60-jarig jubileum. Hoogtepunt was een toneelstuk over het brein van de schaker, dat enkele leden opvoerden.
 


Fotoalbum

De karakters Ervaring, Geheugen, Analyse en Inspiratie gingen gezamenlijk op zoek naar de beste zetten voor hun baas. Daarbij was de onderlinge verstandhouding niet al te best. Toen Angst, Twijfel en Achteraf binnen kwamen leek het helemaal mis te gaan, ook al zag Zelfgenoegzaamheid geen probleem. Met vereende krachten werd er toch een fraaie mataanval op het bord gebracht, zodat Achteraf het toch wel een mooi potje vond.


Victor van Kampen, vader van jeugdlid Robin, zorgde met virtuoos live gitaarspel voor een muzikale omlijsting van de avond. Velen waren verheugd dat erelid de heer Majoor ook acte de présence gaf.

Aan het eind van de avond, toen de meesten al weg waren, werd Mariëlle Kruger in het zonnetje gezet. Zij was het afgelopen jaar onze gastvrouw in het Brandpunt.

De feestavond was onderdeel van het uitgebreide jubileumprogramma dat aan het begin van het jaar startte met de onthulling van een speciaal jubileumlogo. In het voorjaar trok een schaakkaravaan langs de Baarnse basisscholen. Honderden kinderen kwamen zo in aanraking met het schaakspel. In augustus volgde een weekendtoernooi en in september was er in het centrum van Baarn een schaakmarkt. In oktober konden zowel de jeugd als de senioren zich vermaken met elk hun eigen feest.

Op het programma staat nog een simultaan voor 60+-ers en de uitgave van een jubileumblad. Dat laatste zal gepresenteerd worden op het jaarlijkse oliebollentoernooi, de laatste vrijdag van december. Dat geldt dit keer dan tevens als de officiële afsluiting van het jubileumjaar.—Pascal Losekoot