2006

Feestelijke drukte bij schaakvereniging

Een bruidje, een jarige, een kampioen, een bezoeker en een recordopkomst zorgden voor een drukke schaakavond. De bruid en de jarige bleken te horen bij het gezelschap dat in Het Brandpunt oefende voor een musical. De kampioen was het Baarnse C-jeugdteam bestaande uit Robin van Kampen, Levente Vervoort, Kasper Wiegers en Yme Brantjes. Door een overwinning op Moira Domtoren behaalden zij de eerste plaats in de regionale schaakbond SGS en plaatsten zij zich tevens voor het landelijke kampioenschap dit najaar. De senioren van Baarn 2 ging het een stuk minder goed af. Tegen de bezoekers van Barneveld 1 werd een 7-1 nederlaag geleden. Alleen kopman Daan Lensink wist knap te winnen.

Maarliefst 36 schakers kwamen deze clubavond in actie; een seizoensrecord. Naast de externe competitie was er nog een bijzonderheid, namelijk een partij die gespeeld werd in de halve finale van de bekercompetitie. Martijn Benschop trad hierin aan tegen Ashley Krishnasing. De partij duurde niet al te lang. Benschop stelde zich tevreden met remise, met als gevolg dat Krishnasing naar de finale gaat, omdat zijn clubrating net iets lager is. Krishnasing heeft hierdoor nog uitzicht op twee prijzen, want ook in het overall-klassement gaat hij aan de leiding.

Kans
In de derde cyclus is er wederom een trio dat aan de leiding gaat. Koploper Johan Vermulst kon zijn perfecte reeks niet voortzetten tegen Rienk Andriessen en zakte terug naar de vierde plek. Andriessen nam de leiding over, samen met Kasper Wiegers die won voor het C-team en Reinier Schaap die George van Tent overspeelde. Ook in de partij tussen Werner Raudenbusch en Wim van Teutem was er sprake van een groot krachtsverschil. "Ik heb geen kans gehad, " was de duidelijke analyse van Van Teutem.

Pascal Losekoot kon een leuke combinatie toepassen in zijn partij tegen Vincent Pandelaar. Jan Overbeek durfde niet te aanvallend te spelen tegen Marco Meijer, maar kreeg juist daardoor zelf een niet te stuiten aanval om de oren. Mede door het indelingssysteem staat Overbeek nu wel heel laag op de ranglijst van de derde cyclus. Meijer en ook Waldemar Moes klimmen juist weer een beetje. Moes deed dat door winst op Paul Evers.

De jeugdige onderonsje tussen Daan Michels en Gino de Mon werd al snel door de eerste gewonnen. De senioren Bert van Klingeren en Henk Meeuwissen deden er heel wat langer over. Hier was het Van Klingeren die er met de winst vandoor ging. Bij Peter Vegter en Jeroen de Mon was er sprake van een gelijkwaardige strijd die dan ook in de enige remise van de avond resulteerde. Ook Noah Breij ging lange tijd gelijk op met Ger Oldekamp. Deze veroverde echter langzaam maar zeker een paar pionnetjes en na een torenwinst door röntgenschaak was het over. Ook mevrouw Ensink verloor langzaam maar zeker materiaal, zodat Hans van Briemen de winst kon pakken.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Vermulst - Andriessen  	0-1
Schaap - Van Tent    	1-0
Van Teutem - Raudenbusch	0-1
Losekoot - Pandelaar   	1-0
Vegter - J. de Mon   	remise
Van Klingeren - Meeuwissen 	1-0
Evers - Moes      	0-1
Van Briemen - Ensink   	1-0
Breij - Oldekamp    	0-1
Overbeek - Meijer    	0-1
D. Michels - G. de Mon  	1-0

Beker

Benschop - Krishnasing 	    remise

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Wiegers, Andriessen, Schaap 	37
4. Vermulst, Van Kampen,
  Raudenbusch, Krishnasing  	34
8. Losekoot           	31
9. Van Voorthuizen       	29
10. Van Klingeren, Vervoort, Moes	27

Vrijdag wordt de vijfde ronde van de derde cyclus gespeeld. De partijen beginnen om 19.45 in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a. De jeugd is al een uur eerder aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij de secretaris, Jan Overbeek, tel. 5421504, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel.6012745.—Marco Meijer