2008

Evers naar kwartfinale schaakbeker

In een spannende bekerpartij greep Paul Evers de winst. Bij de uitslagen van de interne competitie valt verder vooral de prestatie van Wim van Teutem op.En wederom was het afgelopen vrijdag druk in ‘denksportcentrum’ De Leuning. Naast de 11 partijen van de zevende ronde voor de interne competitie, speelde ook het eerste achttal er een externe competitiewedstrijd (helaas 3,5 – 4,5 verlies tegen BSG3).

Agressief spel
Paul Evers en Ton Koekkoek speelden voor een kwartfinaleplaats in de interne bekercompetitie. Beide schakers zijn dit seizoen aardig in vorm. Evers begon meteen agressief aanvallend, maar Koekkoek kon alle dreigingen tijdig pareren., en begon meteen een tegenaanval. Evers had geluk dat Koekkoek die aanval té agressief inzette, want met iets meer overzicht zou die beslissend kunnen zijn geweest. Nu kon Evers die aanval kundig en zelfs beslissend pareren. Na secuur eindspel wist Evers knap de winst naar zich toe te trekken, en daarmee tevens de kwartfinale van de bekerstrijd te bereiken.
Rien van Brummelen en Wim van Teutem speelden niet zo agressief. Lange tijd ging het gelijk op en leek het op remise af te stevenen. Toen Van Brummelen toch iets probeerde, kon Van Teutem met een loper achter de stellingen van Van Brummelen komen en dat bleek beslissend voor de partij. Een knappe prestatie van Van Teutem. Nieuw lid Wim Kingma en Rienk Andriessen speelden een open partij en er vlogen al vroeg allerlei stukken van het bord. Toch bleef het lange tijd gelijk opgaan. Andriessen overwoog zelfs een remiseaanbod, maar speelde toch door. En met succes, want het lukte hem de zwakke plek in de verdediging van Kingma te bereiken.

Stuivertje wisselen
Door de afwezigheid van koplopers Vlug en Raudenbusch, en de punten die deelname aan een externe competitiewedstrijd opleveren, is Marco Meijer de nieuwe koploper in de interne competitie. Wat dat betreft, blijft het stuivertje wisselen aan kop en is nog niets beslist. Pascal Losekoot won degelijk en verdiend van Simon van Voorthuizen en sluipt ook naar de top.

Remisekoning
Dit keer eindigden slechts twee partijen in remise. Natuurlijk hoorde Reinier Schaap daar ook bij. Zijn resultaat tegen Johan Vermulst betekende alweer zijn vijfde remise in zeven partijen. Schaap is hard op weg remisekoning van de club te worden.
De andere remisepartij was tevens de langste partij van de avond. Bert van Klingeren en Conrad Keijzer speelden een partij met wisselende kansen. Hoewel Van Klingeren op het laatst de beste papieren had, bood hij, door tijdnood gedwongen, remise aan. Keijzer vond dit ook wel een terechte uitslag. Hoewel niet de enige (ook Schaap, Keijzer en De Vries) wacht Boy Bogaerts nog steeds op zijn eerste overwinning deze cyclus. Tegen Henk Meeuwissen lukte het weer net niet. Ondanks leuk en aanvallend spel kon hij de ervaren Meeuwissen niet verschalken en bleef met lege handen achter.

Uitslagen van de 7e ronde
Uitslagen

Losekoot – Van Voorthuizen	1-0
Van Brummelen – Van Teutem	0-1
Wiegers – Van Briemen	    1-0
Boss – Michels			1-0
Vermulst – Schaap		remise
Brantjes – J. de Mon		1-0
Kingma – Andriessen		0-1
Van Klingeren – Keijzer	    remise
G. de Mon – Oldekamp		0-1
Bogaerts – Meeuwissen		0-1
Evers – Koekkoek (beker)	1-0

Tussenstand na de 7e ronde
Stand

1.	Meijer		393
2.	Vlug		385
3.	Raudenbusch	379
4.	Losekoot	367
5.	Witkamp	    356
6.	Van Schaik	296
7.	Krishnasing	294
8.	Evers		291
9.	Koekkoek	281
10.	Overbeek	275

Vrijdag 7 november wordt de achtste ronde van de eerste cyclus van de interne competitie gespeeld. In dienstverleningscentrum De Leuning, Oranjestraat 8 te Baarn, wordt om 19.45 uur begonnen. Meer informatie is te verkrijgen bij Jan Overbeek, secretaris van de Baarnse Schaakvereniging, telefoon 035 5421504 en op www.baarnseschaakvereniging.nl —Ton Koekkoek