Jeugd, Toernooien

Eindstanden GP Baarn

Op zondag 19 januari werd in Baarn de 4e SGS Grand Prix van het seizoen gehouden. Het was een tijd geleden dat Baarn een toernooi organiseerde in deze reeks van de Stichts Gooise Schaakbond. Destijds nog in het poorthuis, maar nu gaf de nieuwe speellocatie toch wat extra mogelijkheden. Basisschool de Uitkijck opende zijn deuren voor schakers uit de regio. Door de sfeervolle ruimte en vele lokalen was het mogelijk om meer deelnemers toe te laten aan het toernooi. De eindstanden zijn te vinden onder de volgende link:
De eindstanden

In totaal deden er 88 deelnemers mee aan het toernooi. De Uitkijck zelf had ook een tiental enthousiaste schakers en enkele van deze spelers wisten zelfs in de prijzen te vallen in de lagere groepen. Er was verder succes voor de schaakvereniging in groep 2, waar Piet-Hein Droogh een gedeeld eerste plaats behaalde. In groep 10 werd Hessel Mink tweede en in groep 7 eindigde Sytze Krom op de gedeeld derde plaats. Gabriel Krouwel uit Barneveld wist het toernooi te winnen.

Het volgende toernooi in deze reeks vindt plaats op zondag 23 februari in Utrecht. De Baarnse schaakvereniging zal volgend jaar waarschijnlijk weer een dergelijk toernooi organiseren.

Veel andere Baarnse deelnemers speelden hun eerste toernooi:
Duuk werd hoog ingedeeld in de vijfde groep en speelde goede partijen, maar kwam niet tot scoren.
Ook Adem moest het in groep 7 met een halfje doen.
Jelle, Maaike en Eneas troffen elkaar in de achtste groep, waar ze uiteindelijk onder elkaar eindigden. Jelle vierde, Maaike vijde en Eneas zesde.
Oscar Burger eindigde in de tiende groep op de vierde plek en kwam daarmee helaas net niet aan de prijzen.

Daniel en Veronika Dijkstra hadden al wel vaker meegespeeld. Daniel trof een sterke eerste groep en moest nu genoegen nemen met twee punten. Veronika kwam in de vierde groep tot 2,5 punt.