2009

Eerste verlies Waldemar Moes

In de twintigste ronde van de interne schaakcompetitie is het er dan toch een keer van gekomen. Koploper Waldemar Moes bleek toch ook te kunnen verliezen. In zijn partij tegen Marco Meijer nam hij geen genoegen met een gelijkspel. Zijn winstpogingen gingen uiteindelijk te ver en leidde zelfs tot verlies. De vrijdag niet spelende Pascal Losekoot is de koppositie nu weer dicht genaderd, en achter dit tweetal zitten Arthur Vlug en Marco Meijer op het vinkentouw.

Moes trok in zijn partij tegen Meijer ten aanval en bereikte wel wat voordeel, maar dat was niet onmiddellijk beslissend. In de eindspelfase bleef Moes vol op de winst spelen, waardoor hij zelfs een pion achter kwam. Gebrek aan tijd deed hem uiteindelijk definitief de das om. Meijer verstevigde hierdoor zijn vierde plaats in de stand, voor Brantjes die uitkwam in het externe Viertal en de niet spelende Overbeek en Krishnasing. De derde plaats blijft in handen van Arthur Vlug. Tegenstander Bert van Klingeren creëerde wel een mooie positie, maar stapelde toen fout op fout, waardoor de winst naar Vlug ging.

De meest spectaculaire partij werd gespeeld door Henk Meeuwissen en Daan Lensink. Meeuwissen trok fel ten aanval tegen de zwarte koningsstelling en Lensink moest materiaal geven om zich te verdedigen. Ondertussen kreeg hij echter ook zelf aanvalskansen, waardoor hij de materiële achterstand om kon zetten in een voorsprong en kort daarna in een overwinning. Henri Spijkerman dichtte het net rondom de koning van Reinier Schaap steeds meer. Deze kon het lang gesloten houden, maar na een fout was ook deze partij snel afgelopen.

Materiaalverlies werd Johan Vermulst al snel fataal tegen Werner Raudenbusch. Ger Oldekamp hield het nog wat langer vol tegen Thijs Michels, maar ook hier was het stuk meer beslissend. Nog wat langer hield Rien van Brummelen het vol. Maar ook Conrad Keijzer profiteerde van zijn overwicht. Een knappe prestatie van de lager gerate Keijzer.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Meijer - Moes      	1-0
Van Klingeren - Vlug  	0-1
Meeuwissen - Lensink   	0-1
Spijkerman - Schaap   	1-0
Oldekamp - Michels    	0-1
Vermulst - Raudenbusch 	0-1
Keijzer - Van Brummelen 	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes     	815
2. Losekoot   	805
3. Vlug     	750
4. Meijer    	717
5. Brantjes   	642
6. Overbeek   	622
7. Krishnasing  	610
8. Lensink   	591
9. Wiegers    	591
10.Van Voorthuizen 	583

Vrijdag wordt ronde 21 van de interne competitie gespeeld. De partijen beginnen vanaf 19.45 uur in De Leuning, Oranjestraat 8. De jeugd is vanaf 18.30 uur aanwezig. U bent van harte welkom om een keer langs te komen en de sfeer te proeven. Meer informatie is te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745. Of u kunt een kijkje nemen op de actuele website www.baarnseschaakvereniging.nl.—Marco Meijer