Extern

Een makkelijke avond in Giessenburg

Op 25 januari stond er een externe wedstrijd op het programma: Baarn tegen De Giessen en Linge 2. De Giessen en Linge staat 6de, terwijl Baarn 7de staat. Dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Maar niets was minder waar. Baarn won in Giessenburg met 6,5 – 1,5.

Henri Spijkerman op bord 7 kreeg een zeer defensieve opening op het bord. Na afruilen werd het duidelijk dat het dameeindspel remise was. Ondertussen was Pascal Losekoot te vinden bij de bar. Was hij al klaar? Nee, maar Pascal stond wel een stuk voor en kon dus rustig genieten van Olympiakos Piraeus – Manchester United.
Kasper Wiegers kon de laatste 10 minuten van de voetbalwedstrijd zien. De partij die hij speelde op bord 6 was spannend en kon twee kanten op. Maar door zwaktes bij zijn tegenstander won Kasper een pionnetje en daarna een stuk, en niet veel later de wedstrijd.

Ashley Krishnasing had op bord 2 een rare partij. Zijn dame stond in de hoek van het veld ingesloten. Maar ook zijn tegenstandster moest haar dame daar in de buurt houden. Omdat Ashley al wat stukken had gekregen voor de ingesloten dame, pakte hij de winst.

Op bord 4 stonden de witte en zwarte stukken symmetrisch van elkaar. Yme Brantjes bood daarom maar remise aan. Maar zijn tegenstander wilde daar nog niet aan. Maar rond elven vond zijn tegenstander het toch mooi, en pakte Yme een half puntje voor het team.

Daan Lensink had het betere van het spel. Hij dreigde de partij naar zijn toe te trekken, maar zag tot zijn schrik dat zijn tegenstander een eeuwig schaak motief had, wat dus remise betekende. Gelukkig voor Daan zag zijn tegenstander het niet, en zo had Baarn al 4 punten, terwijl Giessen nog maar 1 punt had.
Marco Meijer verloor een belangrijke pion in de opening. Het zou moeilijk worden om niet te verliezen, maar hij heeft zich wel uit moeilijker partijen geknokt. En hier sleepte Marco ook een remise uit het vuur.
Pascal was inmiddels met een stuk meer in een eindspel terechtgekomen. Met mooie lopers had hij het bord onder controle en pakte de winst nadat zijn tegenstander nog wel heel lang doorspeelde.

De tegenstander van Ed Duister dacht dat hij extra tijd erbij zou krijgen omdat hij de 40ste  zet had gehaald. Maar iemand was hem vergeten in te lichten dat er geen extra tijd erbij zou komen, en zodoende ging hij door zijn vlag. Ed wist de regels wel en claimde de partij en bracht de eindstand op 6,5 – 1,5.

1 comment

  1. Eindelijk weer eens een verslag over het eerste team! En een prima verslag. Ga zo door Kasper! Alleen de speeldatum zal een maandje later moeten zijn, denk ik 🙂

Comments are closed.