2010

E-team plaatst zich voor NK

De SGS-kampioenschappen op zaterdag 9 april waren bijna over het hoofd gezien, maar toch kon een sterk team een nog sterkere prestatie neerzetten. Met de tweede plaats mogen ze door naar het NK.Uiteindelijk bleef alleen Moira Domtoren de Baarnaars ongeslagen voor. In de laatste ronde BSG knap bijgehaald door een 3-1 winst. Op onderling resultaat werd vervolgens besloten dat Baarn tweede was.

Omdat de avond daarvoor de spelers pas waren geïnformeerd over waar en wat, was de speeldag wellicht wat onverwacht voor sommigen. Desondanks werden er geen slechte scores neergezet. Theo van der Griendt op bord 4 won twee van zijn zes partijen. Aangezien hij eerder op de dag al een kampioenschap gewonnen had met zijn voetbalteam, was hij het winnen nog niet verleerd. Ook Arthur had ’s ochtends gewonnen met voetbal en zette dat voort op het bord. Hij moest slechts één partij uit handen geven en één gelijke erkennen.

Broer en zus Daniel en Veronika zorgden ook voor de nodige punten. Al met al verloor Baarn alleen van Moira Domtoren en speelde ze twee keer gelijk. Dit betekent dat het E-team op 21 mei in Groningen mag gaan spelen voor het NK.—Daan Lensink