Kruiswijk – Van Lier
Terwijl het tweede team al begonnen was met de wedstrijd tegen Moira-Domtoren 5, druppelden de schakers binnen om zich in het slagveld van de Interne competitie te werpen. Ondanks de externe wedstrijd was de opkomst hoog. Acht borden, waarvan één in de 2e ronde van het bekertoernooi. De schakers hadden er zin in. Bij binnenkomst voelde je je adrenaline, aangemoedigd door een kop koffie of thee, als vanzelf opstijgen.
De hogere ratings van de club, Losekoot en Brantjes, vochten om een plek voor de derde ronde van het bekertoernooi. Remise was niet voldoende. Dan zou er een barrage volgen. Het werd een lange zit. Op het bord ontstond een erg gecompliceerde stelling, waarvan niemand met zekerheid durfde te zeggen welke koning zou sneuvelen. Voerde Brantjes de druk op? Losekoot schiet in een variant met eeuwig schaak. Brantjes ging akkoord. Met omgekeerde kleuren won Losekoot de snelschaakpartij in de barrage.
Spijkerman liet de zwarte pionnen van Duister naar het centrum oprukken om langzaam steeds meer druk op deze frontlinie te zetten. Het gevolg een open lijn voor de dame en torens van Spijkerman. Duister pareert de druk van het kwaliteitsoffer van Spijkerman en won de partij.
Krishnasing zette in een zonnige Spaanse opening de stelling van Willemsen onder druk. Dat won een pion en na wat meer pressie de partij.
Lambrechts profiteerde van “wit begint en wint” strategie en zette Keijzer vanaf de beginzet onder druk. Keijzer pareert de dreigingen, ging met een stuk meer het eindspel in en eet de pionnen van Lambrechts op.
Van Klingeren probeerde met wit wat druk uit te oefenen op de stelling van Muller. Dreigingen werden opgelost, stukken werden afgeruild, remise werd de uitslag.
Schipper zette met zwart druk op de stelling van zijn tegenstander Vermulst. De witte loper van Vermulst wist zich geen raad. Toch komt Vermulst los, won een stuk, en oefende met dame en toren grote druk uit op het fort van Schipper, wiens koning in de gracht belandde.
De torens en de dame van Kruiswijk stonden halverwege de partij op één horizontale rij tussen de witte stukken van Van Lier. Ook zijn koning ging zwemmen.
Mevrouw Roothaan is nog wat onwennig met waar de koning neer te zetten in haar tweede partij op de schaakclub tegen de heer Bunschoten. In het midden stond ie niet lekker. Dat kostte wat pionnen en de partij.
Het tweede verloor van Moira-Domtoren 5.
Zwemmende koningen in de gracht…Prima verslag, Ed. Je bent het niet verleerd!
Als ze zwemmen hebben ze weinig om het lijf, dan juist moet je goed kunnen zien of het een dame is of een koning, Ton.
Verder is het leuk om te lezen die verslagen.