Uncategorized

De baarnse schaakpartij

U zult komende woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen op uw stembiljet tevergeefs zoeken naar de baarnse schaakpartij. De baarnse schaakpartijen zijn er wel op vrijdagavond in het EHBOgebouw. Deze keer weinig partijen in het clubgebouw, want het tweede achttal zat in Soest te zwoegen aan het eerste competitiepunt, een knap gelijkspel (4-4).

Het was rustig in de speelzaal, maar niet op de borden. De stukken vlogen eraf. Te beginnen bij Bunschoten tegen Schipper, waar de dame van Bunschoten al snel van het bord verdween na een leuke combinatie van Schipper.
Ook Willemsen verliest al snel een stuk in de opening en een uurtje later de partij tegen Wiegers.
De topper was die tussen Lensink en Brantjes. Lensink is nog de enige serieuze achtervolger van koploper Losekoot. Brantjes staat op de zevende plek te laag voor zijn kunnen. Er kwam een stelling op het bord, waarbij beide spelers voor de aanval gingen. Lensink speelt zijn centrumpion te snel op en offert een stuk voor een aanval. Als Brantjes de aanval afslaat, gaat hij met succes op zoek naar de koning van Lensink. Na een mataanval wint Brantjes de dame en de partij.
Op het bord van Heeringa tegen Duister rokkeren beide schakers de andere kant op. Allebei op de aanval. Duister snoept na een kwaliteitsoffer enkele pionnen van Heeringa af en lijkt met twee verbonden vrijpionnen te gaan winnen. Echter, Duister verspeelt zijn voorsprong, waarna Heeringa met eeuwig schaak de partij naar remise schuift.
Lambrechts verliest een stuk tegen Muller, wiens de koning op de tocht bleef staan. Na een goede verdediging gaat de winst naar Muller.
Spijkerman verovert al snel een pion van Keijzer. Dan heb je nog niet meteen gewonnen. Het zou nog uren duren.
Bijna alle zwartspelers gingen tevreden met de winst naar huis.

Uitslagen ronde 23:
Lensink           – Brantjes         0-1
Heeringa        – Duister           remise
Willemsen     – Wiegers          0-1
Keijzer            – Spijkerman   0-1
Lambrechts  – Muller             0-1
Bunschoten  – Schipper        0-1

2 comments

  1. De schaakpartij, 8 jaar geleden waren ze nog vertegenwoordigd op de verkiezingsmarkt in Baarn!

Comments are closed.