Intern, Volwassenen

Clubkampioenen delven onderspit

Voorgrond: Krishnasing - Brantjes

In de 6e ronde van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging vielen vrijdag heel veel verrassende resultaten te noteren. Meest opvallend waren echter de winstpartijen van koploper Daan Lensink en Yme Brantjes tegen oud-clubkampioen Pascal Losekoot respectievelijk regerend clubkampioen Ashley Krishnasing.

Felle strijd werd gevoerd op de schaakborden in het Rode Kruisgebouw afgelopen vrijdag. De 6e ronde van de interne schaakcompetitie zal nog lang in het geheugen blijven staan, want zelden vielen er meer verrassingen te noteren. Koploper Daan Lensink verschalkte 8-voudig clubkampioen Pascal Losekoot en versterkte zijn koppositie nog meer. Yme Brantjes bezorgde regerend clubkampioen zijn derde nederlaag van het seizoen en steeg met stip naar de 5e plaats in het klassement. Conrad Keijzer trapte niet in de dreigende mataanval van Ton Koekkoek en speelde bekwaam naar winst. Thijs Michels verraste ook vriend en vijand door Henri Spijkerman te verslaan en steeg naar een gedeelde 9e plaats.

Marco Meijer steeg naar de 2e plaats, maar dat kostte heel veel inspanning tegen de goed spelende Rien van Brummelen. Ed Duister bezorgde Jan Timmerman erg veel denkwerk en laatstgenoemde ging door zijn klok. Johan Vermulst was net niet opgewassen tegen Kasper Wiegers. Datzelfde gold voor Freek Beekhuis ten opzichte van Rob Boss, hoewel uit de analyse bleek dat het ook wel anders had kunnen uitpakken. Martijn Kruiswijk boekte een goede zege tegen Ger Oldekamp; zijn derde overwinning van het seizoen alweer, terwijl Oldekamp nog op zijn eerste wacht.

Nieuwe aanwas

De Baarnse Schaakvereniging prijst zich gelukkig met weer enkele nieuwe seniorleden. En ook die boekten prima resultaten. Henk Willemsen won al voor de tweede keer op rij. Dit keer was Henk Meeuwissen het slachtoffer. Mario Lambrechts speelde al voor de derde keer mee, maar had de winst steeds nog net niet gevonden. Dit keer wel. Isaac Schipper zag de mataanval niet aankomen.

Alle uitslagen ronde 6:

Lensink – Losekoot                        1-0

Van Brummelen – Meijer           0-1

Duister – Timmerman                   1-0

Krishnasing – Brantjes                  0-1

Koekkoek – Keijzer                        0-1

Spijkerman – Michels                   0-1

Wiegers – Vermulst                       1-0

Boss – Beekhuis                              1-0

Meeuwissen – Willemsen          0-1

Oldekamp – Kruiswijk                   0-1

Lambrechts – Schipper                 1-0

 

Stand aan kop:

  1. Lensink                               290
  2. Meijer                                 210
  3. Losekoot                            206
  4. Duister                                193
  5. Brantjes                              162
  6. Van Brummelen                140
  7. Timmerman                       140
  8. Keijzer                                 139
  9. Van Voorthuizen               138
  10. Michels                                138