Intern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

Calculatie

Calculatie

Foto’s Henri Spijkerman

Het tweede viertal speelde extern tegen het derde viertal van Hoevelaken. Slechts 4 partijen in de interne competitie, waarbij de aanwezigheid van Sinterklaas nog sterk voelbaar was. Er werd veel weggegeven.  Pijnlijke rekenfoutjes.

Duister – Krishnasing   0-1
Krishnasing zet de Jaenisch-variant tegen het Spaans van Duister op het bord. Om de lange Spaanse varianten van Duister te vermijden. In de opening gaat de tactiekdoos direct open. Er wordt flink tijd gestoken in het rekenwerk. Op het moment dat Duister een paardoffer verkeerd berekend, staan zijn stukken een tikkie beter. Het echte tikkie werd uitgedeeld door Krishnasing. De partij werd gladjes uitgeschoven naar de winst.

Lambrechts – Spijkerman   1-0
Lambrechts draait goed mee in de top 5. Vorig seizoen winst op Duister en remise tegen Krishnasing. Ook hier tactiek en rekenwerk. Spijkerman met zwart zag in het middenspel bij een grote afruil een sterke tussenzet over het hoofd. Na veel slagzetten hield Lambrechts een stuk tegen een pion over en schoof de partij technisch onberispelijk naar de winst.

Van Lier – Boss   0-1
In een Siciliaanse opening kon Boss de zwarte stukken op de juiste velden plaatsen wat de tactische truken ten goede kwam. Op de 31e zet ziet Van Lier stukverlies over het hoofd. Vervolgens zetten de zwarte stukken een succesvolle mataanval in op de witte koning.

Vermulst – Keijzer   remise
In een geweigerd koningsgambiet werden vele stukken geruild. Allebei nog wat pionnen, twee torens en een dame. Toen de stelling muurvast zat werd besloten tot remise. Na afloop bleek in de analyse dat Vermulst ergens de dame had kunnen offeren voor de winst.

Uitslagen ronde 14
Duister  - Krishnasing 0−1
Lambrechts - Spijkerman 1−0
Lier van  - Boss    0−1
Vermulst  - Keijzer   remise
Stand na ronde 14
1. Krishnasing  600
2. Timmerman   487
3. Lambrechts  451
4. Duister    442
5. Kok      406
6. Pelter    368
7. Kruiswijk   367
8. Burger    341
9. Van der Braak 329
10. Boss     323

2 comments

Comments are closed.