2009

Brantjes naar kwartfinale bekercompetitie

Yme Brantjes verslaat Werner Raudenbusch in de tweede ronde van de interne bekercompetitie. In de gewone interne competitie stunt Johan Vermulst weer al en zijn er nog enkele verdienstelijke prestaties.Werner Raudenbusch kwam afgelopen vrijdag slecht uit de opening. Met zijn dame aan de rand en een onbeschermde koning kostte het hem te veel materiaal om de schade enigszins te herstellen. Tegen het sterke jeugdtalent Yme Brantjes kom je daar echter niet mee weg. Raudenbusch sputterde nog wat tegen, maar Brantjes liet zich het zoet van de overwinning niet meer ontnemen. Daardoor bereikt Brantjes de kwartfinale van de bekercompetitie. Wie daar zijn tegenstander is, wordt pas bekend als de laatste partij uit de tweede ronde (Boss – Van Voorthuizen) gespeeld is.

Vermulst stunt weer
Johan Vermulst boekte vorige week tegen Rien van Brummelen zijn eerste overwinning sinds lange tijd en deed daarmee de laatste plaats over aan Peter Vegter. Kennelijk heeft Vermulst de smaak weer te pakken, want vrijdag won hij weer. Dit keer was Rob Boss zijn slachtoffer, toch ook niet de eerste de beste. Boss had in de opening misschien iets laten liggen, maar daarna gaf Vermulst hem geen kans meer. En zo stuntte Vermulst alweer naar zijn derde overwinning dit seizoen.
Ook de remises van Ger Oldekamp tegen Henri Spijkerman en Conrad Keijzer tegen Bert van Klingeren kunnen voor de eerstgenoemden zeker als verdienstelijk resultaat benoemd worden.

Koplopers
De topper van de avond ging tussen de nummers 1 en 2: Waldemar Moes en Pascal Losekoot. In een scherpe partij hielden ze elkaar op remise, waarbij Losekoot het dus beter deed dan bij hun onderlinge confrontatie in de vijfde ronde van deze competitie. Arthur Vlug herstelde zich na zijn nederlaag van vorige week door knap van Jan Overbeek te winnen. De top vijf bleef nog hetzelfde, maar Brantjes – die door zijn overwinning naar de zesde plaats steeg – en Krishnasing komen er aan. Ashley Krishnasing boekte een belangrijke zege tegen Daan Lensink, waardoor hij de zevende plaats van de ranglijst bereikte.
Rienk Andriessen en Ton Koekkoek waren deze ronde net iets sterker dan hun opponenten Henk Meeuwissen en Reinier Schaap.

Uitslagen van de 19e ronde
Uitslagen

Moes – Losekoot		remise
Vlug – Overbeek		1-0
Krishnasing – Lensink	1-0
Oldekamp – Spijkerman	remise
Keijzer – Van Klingeren	remise
Boss – Vermulst		0-1
Andriessen – Meeuwissen	1-0
Koekkoek – Schaap	1-0
Beker:
Raudenbusch – Brantjes	0-1

Tussenstand na de 19e ronde
Stand

1.	Moes		813
2.	Losekoot	785
3.	Vlug		705
4.	Meijer		653
5.	Overbeek	596
6.	Brantjes	582
7.	Krishnasing	575
8.	Van Voorthuizen	575
9.	Lensink		574
10.	Wiegers		569

Vrijdag 19 februari wordt vanaf 19.45 uur de twintigste ronde van de interne competitie gespeeld, en om half acht begint het viertal tegen Laren 2. Vanaf 18.30 uur schaken de jeugdleden. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. —Ton Koekkoek