Intern, Volwassenen

Bijna stunt Raudenbusch

Het tweede team speelt een uitwedstrijd in Amersfoort. Langzaam druppelen de spelers de speelzaal binnen. Toch nog vijf borden gevuld, waaronder een halve finale van het bekertoernooi.

Raudenbusch – Knight   0-1
Raudenbusch met wit speelt tegen Knight de halve finale voor de beker. Op papier een zware klus voor Raudenbusch, die door het grote ratingverschil aan remise voldoende heeft om door te stomen naar de finale. Op het bord is van het papieren verschil in sterkte niets terug te vinden. Raudenbusch komt met een betere stelling uit de opening. Knight neemt de kwaliteit tegen twee gevaarlijk verbonden vrijpionnen van Raudenbusch. Naar mate de partij verloopt gaat het mis. Eerst een van de vrijpionnen van het bord, later de rest ook in de doos. Een bijna stunt van Raudenbusch. Knight naar de finale van het bekertoernooi. En ruim bovenaan in de race om het clubkampioenschap.

Van Lier – Burger    remise
Jeugdspeler Burger heeft al aardig wat puntjes bij elkaar gesprokkeld bij de senioren. In de stand staat hij precies in het midden. De nieuwe uitdaging is Van Lier op de zevende plaats, die naar eigen zeggen tegen het einde van de competitie nog niet eerder zo hoog heeft gestaan in het klassement. Hoogtevrees? Van Lier achter de witte stukken, op het bord een koningsgambiet. Na het pionoffer volgt later een kwaliteitsoffer van Van Lier. Of het offer correct is? Geen gevolgen voor de afloop. De partij loopt uit in een remise eindspel.

Keijzer – Willemsen   0−1
Keijzer opent met wit tegen Willemsen agressief, op zet vijf f4 en zet 6 h3. Al snel  een onoverzichtelijke stelling. Keijzer ziet een penning op zijn dame niet aankomen.

Roothaan – Vermulst   1−0
Mevrouw Roothaan heeft weinig gespeeld de laatste weken. Wel veel les gegeven bij de jeugd. Dit keer met wit tegen de op papier sterkere Vermulst. Beide spelers overleven de opening en middenspel zonder kleerscheuren. Ondanks de vele penningen en matdreigingen. In het eindspel foutjes aan beide kanten. Uiteindelijk houdt mevrouw Roothaan twee pionnen meer over. Beslissend voor de partij.

Kok, K – Mink   remise
In de ranglijst wordt twee maal een Kok genoemd. Koos en Frits. Frits speelt niet mee vanavond. Koos is net een week lid. Jaren niet meer geschaakt. Toch maar weer proberen. Vorige week nog wennen aan de tijdsdruk van de klok. Kok verrast met wit Mink met de engelse opening. Wordt weinig gespeeld in Baarn 1.c4. Kok heerst in het centrum als Mink een aanval op de witte koning opzet. De witte torens pareren de aanval. Het wordt spannend als een Mink een dameruil gevolgd door stukverlies over het hoofd ziet. Spannend? Weer die klok. In een ingewikkeld eindspel biedt Mink remise aan. Opgelucht neemt Kok de remise aan, want slechts 5 minuten op zijn klok.

Uitslagen ronde 29
Raudenbusch - Knight  0−1
Van Lier  - Burger  remise
Keijzer    - Willemsen 0−1
Roothaan  - Vermulst 1−0
Kok, K   - Mink   remise
Stand na ronde 29
1. Knight    1013
2. Duister    914
3. Spijkerman  844
4. Timmerman   694
5. Kok, F    693
6. Lambrechts, M 670
7. Lier van   601
8. Kruiswijk   581
9. Breukers   575
10. Koekkoek   569

1 comment

Comments are closed.