Toernooien, Uitgelicht, Volwassenen

Bezoek Tata Steel 21 januari

Bezoek Tata Steel 21 januari

De top van de internationale schaakwereld verzamelt zich in januari in Wijk aan Zee en op zaterdag 21 januari gaat de Baarnse Schaakvereniging daarom weer op het jaarlijkse uitje naar het grootste schaaktoernooi van Nederland.

Dit jaar staan bekende internationale grootmeesters als Magnus Carlsen, Sergey Karjakin, Wesley So, Levon Aronian en Pentala Harikrishna op de deelnamelijst. Maar ook de Nederlandse grootmeesters zijn, in zowel de Masters als de Challengers groep, goed vertegenwoordigd met de aanwezigheid van Anish Giri, Loek van Wely, Erwin l’Ami, Benjamin Bok en Jorden van Foreest.

 

Wat gaan we doen?

Om 12.00u vertrekken we gezamenlijk vanaf De Brink in Baarn. In Wijk aan Zee kijken we naar de start van ronde 7 van Tata Steel, worden door IM Hans Böhm geïnspireerd en geamuseerd met zijn live commentaar op de lopende Masters partijen, bezoeken de schaakboekenstands, bekijken hoe Rob Boss het in zijn tweede ronde in de amateurs tienkamp doet en ronden de dag af onder het genot van een koffie of een wijntje in één van de gezellige cafés in de omgeving: Café de Zon. Voor wie wil kan er in het gezellige Italiaanse restaurant Tarantella nog een pizza of pasta worden gegeten.

 

Het programma van zaterdag 21 januari

12.00  Vertrek vanaf de Brink in Baarn
13.00  Bezoek Tata Steel Chess met de start van ronde 7 Tata Steel Chess Masters om 13.30u, rond 15.30u live analyse partijen door Hans Böhm, bezoek boekenstands in en om de speellocatie en om ongeveer 16.30u napraat en naborrel in Café de Zon
17.30  Terug naar Baarn voor de niet-mee-eters
18.00  Italiaans eten bij Tarantella
20.00  Terug naar Baarn voor de rest


Vervoer en kosten

Vervoer gebeurt in onderling overleg. Toegang tot het toernooi is gratis. Kosten voor lunch, drankjes en het eventuele eten bij Tarantella zijn voor eigen rekening.

 

Aanmelden

Schrijf je in op de lijst die op de schaakavond ligt of stuur een mailtje naar martijn@baarnseschaakvereniging.nl. Vermeld in je mail of je eigen vervoer hebt en of je passagiers kunt meenemen. Geef ook aan of je blijft etenin Tarantella.

1 comment

  1. Uiteraard briljant geselecteerd, zaterdag 21 januari: Carlsen-Giri op het programma. Dus ik ga mee! 🙂

Comments are closed.