Aankondigingen, Uitgelicht

Bezoek Tata Steel 19 januari

Bezoek Tata Steel 19 januari

De fine fleur van de internationale schaakwereld verzamelt zich traditioneel in januari in Wijk aan Zee en op zaterdag 19 januari gaat de Baarnse Schaakvereniging daarom weer op het jaarlijkse uitje naar het grootste schaaktoernooi van Nederland.

Dit jaar staan topgrootmeesters als Carlsen, Mamedyarov, Ding, Kramnik en Anand op de deelnamelijst. Maar ook de Nederlandse grootmeesters zijn, in zowel de Masters als de Challengers groep, goed vertegenwoordigd met Anish Giri, Erwin l’Ami en de gebroeders Jorden en Lucas van Foreest.

Op 19 januari worden we o.a. vergast op de partijen Giri tegen Ding en Shankland-Van Foreest.

Wat gaan we doen?

Om 12.00 vertrekken we vanaf De Brink in Baarn. In Wijk aan Zee kijken we naar de start van ronde 7 van Tata Steel, volgen live commentaar, bezoeken de schaakboekenstands, bekijken hoe Rob Boss het in zijn tweede ronde in de amateurs tienkamp doet. Ook Walter Schram doet mee maar heeft toevallig net een bye. We ronden de dag af onder het genot van een koffie een wijntje in één van de gezellige cafés in de omgeving: Café de Zon. Voor wie wil kan er in het gezellige Italiaanse restaurant Tarantella nog een pizza of pasta worden gegeten.

Het programma van zaterdag 19 januari:

12.00 Vertrek vanaf de Brink in Baarn
13.00 Bezoek Tata Steel Chess met de start van ronde 7 Tata Steel Chess Masters om 13.30, rond 15.30 live analyse partijen, bezoek boekenstands in en om de speellocatie en om ongeveer 16.30 napraat en naborrel in Café de Zon
17.30 Terug naar Baarn voor degenen niet niet mee-eten
18.00 Italiaans eten bij Tarantella
20.00 Terug naar Baarn voor de rest

Vervoer en kosten

Vervoer gebeurt in onderling overleg. Toegang tot het toernooi is gratis. Kosten voor lunch, drankjes en het eventuele eten bij Tarantella zijn voor eigen rekening.

Tata, iedereen heeft het er over! Hoort en zegt het voort!

 

1 comment

  1. Ik herinner me ineens dat er een intekenlijst zou hebben gelegen afgelopen vrijdag, daar heb ik me niet aan toegevoegd , zou degene die het bijhoud me eraan toe kunnen voegen…de kosten kan ik echter niet `bekostigen `….misschien een reden om niet te gaan, maar kan ook overwegen VOOR het warme eten naar huis te willen. IK ben nog in Dubio , en ik weet van het aanbod dat me is gedaan…

Comments are closed.