Extern, Uitgelicht, Volwassenen

Baarnse Viertal beleeft spannende strijd tegen Hoevelaken 2

Baarnse Viertal beleeft spannende strijd tegen Hoevelaken 2

Het Baarnse viertal kwam afgelopen vrijdag voor de tweede keer uit in de SGS Viertallencompetitie. Het team uit Hoevelaken kwam dit keer naar Baarn om de wedstrijd te spelen.

Omdat Rogier Burger wegens ziekte helaas niet mee kon spelen werd Mario bereid gevonden om in te vallen. Mario werd direkt met zwart op bord 1 tegen Jerry Scheerder geplaatst. Henk Willemsen nam het op bord 2 op tegen Ben van ’t Erve, Izaak Schipper vond op bord 3 Eleonor Römer tegenover zich en ik speelde zelf op bord 4 tegen Wil Hoebe.

Izaak speelde zoals gewoonlijk snel en zeer aanvallend. Dat leverde al snel stukwinst en ook nog een toren op. Een goede start en voor de meeste tegenstanders fataal. Helaas overzag Izaak met zijn snelle spel een aantal dwingende zetten van de dame van zijn tegenstander. Ook bij Izaak verdween het ene na het andere stuk van het bord en uiteindelijk was een nederlaag niet meer te voorkomen. Terwijl sommige spelers nog zet 8 aan het overpeinzen waren stond het team al op een 0-1 achterstand.

20161216_200459
Ook met doorschuif-Frans: goed blijven nadenken

Gelukkig was het op mijn bord andersom. Ik veroverde het ene na het andere stuk en na anderhalf uur moest mijn tegenstander capituleren. Een punt terug en stand 1-1. Opnieuw hoop voor het team.

Mario voelde zich als een vis in het water op bord 1 toen hij zijn geliefde Franse doorschuifvariant op het bord wist te krijgen. Al snel wist Mario een pion voor te komen. Terwijl Mario rustig de druk op de damevleugel opvoerde, dacht zijn tegenstander een aanval in te kunnen zetten op Mario’s koningsvleugel. Deze aanval bleek niet stand te houden en koste zelfs een loper. Met een ruime marge in stukken wist Mario kort daarna een vork op de koning en dame van zijn tegenstander te zetten. Voldoende om zijn tegenstander op te laten geven, en Mario tekende de 2-1 voor Baarn aan.

20161216_221107
Henk Willemsen won op tijd in het eindspel

Als laatste van het viertal zat Henk Willemsen door stukverlies in het begin van de wedstrijd nog onder grote druk aan bord 2. De kansen keerden toen Henk een stuk terug wist te winnnen. Er volgde een zeer spannend eindspel waar Henk zijn tegenstander zo onder druk wist te zetten dat deze door de vlag ging. Zo werd het toch nog 3-1 voor Baarn. Een prima resultaat waardoor we nog volop meedoen in de strijd om promotie.

Het leuke van de avond was ook nog dat ik voor het eerst samen met mijn zoon in een team voor Baarn speelde. En dan allebei winnen en ook nog een teamwinst bijschrijven is een leuk resultaat.

Tekst: Rien Lambrechts

3 comments

  1. Mooi artikel Rien, het is goed te weten dat Baarn zoveel talentvolle schrijvers heeft!
    Samen met je zoon spelen lijkt me een bijzondere ervaring. De mijne stopte op 12-jarige leeftijd met het schaken op een club, maar ik blijf hopen 🙂

  2. Mooi verslag Pa, en een mooi resultaat. Inderdaad leuk om mee te maken.

  3. Knap verslag, Rien! Als ik nog eens een schrijver tekort kom, weet ik bij wie ik moet zijn.
    En knap resultaat natuurlijk. Laat die Lambrechtsjes maar schuiven.
    Overigens, niet onbelangrijk om ook de maker van de foto’s te vermelden; in dit geval: moi (copyright!). Helaas was ik wel te laat om ook Izaak nog op een foto vast te kunnen leggen.

Comments are closed.