Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Baarnse Schaakvereniging groeit in de breedte

Baarnse Schaakvereniging groeit in de breedte

Ondanks een toenemend aantal seniorleden werden er afgelopen vrijdag slechts 9 partijen gespeeld in de interne competitie. Gelet op de onderlinge strijd in die partijen en de stand aan kop lijkt het verschil tussen sterke en zwakkere spelers te verminderen. Maar zo’n conclusie kan zo pril in het seizoen natuurlijk nog niet getrokken worden.

De kampioensaspiraties van Pascal Losekoot zijn duidelijk. Maar in zijn partij tegen David Knight bleek, dat hij daar toch echt wel voor moet knokken. De strijd eindigde in remise en daar mocht Losekoot volgens zijn zeggen nog blij mee zijn. Met een kleine voorsprong op Knight voert hij het klassement wel aan. Thur Breukers is het seizoen voortvarend gestart. In een van beide kanten aanvallende partij verraste hij Mario Lambrechts kunstig met een succesvolle mataanval. Hij kreeg het beslist niet cadeau, maar heeft wel al twee winstpartijen in successie dus. Dat geldt ook voor Jan Timmerman. Tegen Conrad Keijzer moest hij erg diep gaan. Keijzer leek in het eindspel zelfs een kwaliteit te winnen, maar dat bleek net in de strategie van Timmerman te passen. Met een sterke combinatie wist hij die kwaliteit met rente terug te winnen. Ook Frits Kok vinden we terug in de top tien. Hij boekte tegen Johan Vermulst eveneens de tweede zege van het prille seizoen.

Het was pittig.
Het was pittig.

Nieuwe strijdlust
Nieuw lid Rien Lambrechts bond de strijd aan met Rien van Brummelen. En dat deed hij tot in de late uurtjes met verve. Uiteindelijk trok Van Brummelen toch aan het langste eind. Dat de Baarnse Schaakvereniging groeiende is, bleek uit het feit dat vrijdag weer een potentieel nieuw lid zich meldde. Christian Krijnen mocht het in zijn eerste partij opnemen tegen de doorgewinterde Rienk Andriessen. Krijnen liet meteen zien dat hij wel wat in zijn mars heeft en versloeg Andriessen knap. Daarmee verdiende Krijnen meteen al een plek in de top tien zelfs.
Het was zwaar.
Het was zwaar.

Martijn Kruiswijk heeft vorig seizoen sterk gepresteerd, maar heeft nu de pech in de eerste partijen van dit seizoen erg sterke tegenstanders te treffen. Lukte het vorige week net niet tegen Breukers, dit keer had hij weer een pittige partij tegen Daan Lensink. Kruiswijk speelde wederom een goede partij, maar uiteindelijk gaf de routine van de speler van het 1ste achttal de doorslag.
Bert van Klingeren en Thijs Michels waren aan elkaar gewaagd en deelden de punten. Martin Bunschoten verraste Ton Koekkoek met sterk tegenspel. Door een centrumpion te winnen en met een sterk paard de stelling van Koekkoek binnen te dringen, zette hij de partij naar zijn hand. Koekkoek mocht niet klagen, dat Bunschoten het in het eindspel toch nog weggaf.

Alle uitslagen ronde 2:
Losekoot – Knight		remise
Breukers – M. Lambrechts	1−0
Keijzer - Timmerman		0−1
Kok - Vermulst			1−0
R. Lambrechts - Van Brummelen	0−1
Krijnen - Andriessen		1−0
Kruiswijk - Lensink		0−1
Van Klingeren – Michels		remise
Koekkoek - Bunschoten		1−0

Stand aan kop:
1.	Losekoot		86
2.	Knight			84
3.	Breukers		81
4.	Timmerman		72
5.	Raudenbusch		59
6.	Kok			57
7.	Roothaan		45
8.	Lensink			43
9.	M. Lambrechts		42
10.	Krijnen			42

Vrijdag 26 september wordt ronde 3 van de interne competitie gespeeld vanaf 19.45 uur. De Baarnse jeugd – inclusief meisjesgroep – begint al om 18.30 uur. Plaats van handeling: Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6 in Baarn.

4 comments

  1. Knap zo’n uitgebreid verslag! Hoe houd je nog tijd over om zelf te schaken??

  2. Henri heeft gelijk. Voor een echt uitgebreid verslag verwijs ik alvast naar het binnen enkele weken te verschijnen Verenigingsjaarverslag!

Comments are closed.