2008

Baarnse Schaakvereniging begint nieuwe seizoen in De Leuning

Aanstaande vrijdag 5 september gaat het nieuwe schaakseizoen van start. Speellokaal is niet langer Het Brandpunt, maar De Leuning in de Oranjestraat. Deze locatie kwam na een uitvoerige vergelijking van de beschikbare ruimten in Baarn als meest geschikt uit de bus toen Het Brandpunt het contract na bijna 47 jaar huur plotseling opzegde. Het zal even wennen zijn, maar het bestuur van de Baarnse Schaakvereniging heeft er alle vertrouwen dat de schakers zich ook in De Leuning thuis gaan voelen.De afgelopen weken vermaakten de spelers zich met zomerschaak in De Deel; ook deze locatie kon overigens dit jaar voor het laatst gebruikt worden aangezien het pand te koop staat. Vrijdag begint weer het meer serieuze werk. Afgelopen jaren werd meestal begonnen met een simultaan door de clubkampioen. De huidige clubkampioen Jarno Witkamp heeft de deze avond echt schaakverplichtingen bij een toernooi in Bunschoten, vandaar dat deze traditionele simultaan dit jaar op 12 september wordt gehouden. Op de eerste avond wordt daarom gelijk gestart met de eerste ronde van de interne competitie.
Iedereen die mee wil spelen wordt verzocht zich rond 19.45 uur te melden in De Leuning, Oranjestraat 8. Uiterlijk 20.00 dienen de partijen te beginnen, zodat om 23.30 uur iedereen klaar is. Om 0.00 uur gaat het alarm aan en moet het pand dus opgeruimd en leeg zijn.

Jeugd
Ook de jeugd verhuist uiteraard mee naar De Leuning. Voortaan begint de jeugdavond om 18.30 uur. De zaal is al vanaf ongeveer 18.15 uur open. De eerste twee avonden worden gebruikt om in te schaken in de vorm van toernooitjes. Vanaf 19 september beginnen de lessen volgens de stappenmethode en de interne competitie.
Voor de geïnteresseerde jeugdspelers is er bovendien van 12 tot en met 14 september weer een door de Baarnse Schaakvereniging georganiseerd schaakkamp. Deze combinatie van schaakspelletjes, lessen en voetballen wordt gehouden op het terrein van De Woensberg in de bossen van Blaricum/Huizen. Veel wordt verwacht van het nieuwe onderdeel, de quiz "Wie is de zwakste schaker? "

Ook meedoen?
Schaakt u thuis ook wel eens een partijtje en lijkt het u leuk uw krachten eens te meten met andere schakers? Vindt uw zoon of dochter het schaakspel ook zo interessant, maar kunt u hem of haar niets meer bijleren? Zowel jeugd als senioren zijn van harte welkom een keer vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de vrijdagavond in De Leuning. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de secretaris, Jan Overbeek, tel. 5420154, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745. Of surf naar de website www.baarnseschaakvereniging.nl.

—Marco Meijer