2010

Baarnse jeugd op NK snelschaken

Op zaterdag 2 oktober was in Bunschoten het NK snelschaak voor de jeugd. Van Baarn speelden Daniel, Veronika, Arthur en Piet-Hein in de E, Kasper in de B en Yme in de A.Het NK snelschaak in Bunschoten heeft elk jaar een opzet waarbij veel partijen worden gespeeld. Eerst vinden er zogenaamde kwalificatierondes plaats, waarbij je eindpositie in het klassement bepaalt in welke groep je komt. Deze groepen spelen vervolgens onderling partijen met een uiteindelijke groepswinnar. De winnaar van de eerste groep mag zich Nederlands Kampioen Snelschaak noemen.

De groepsfase leverde voor Baarn niet zo veel verassingen op, behalve dat deze voor de AB-categorie wel erg lang leek te duren. Later bleken zij toch weer de inhaalslag te kunnen maken waardoor ze weer op schema kwamen. Yme Brantjes bleek dit snelle tempo wel te waarderen, want hij won de ene na de andere partij. Met slechts één verliespunt eindigde hij als tweede in de tweede A-groep.

Ook Veronika was in de groepsfase een echte doorzetter. Zelfs in verloren stellingen wist ze haar tegenstander mat te zetten en ook zij hoefde slechts één puntje prijs te geven aan een claim van de tegenstander. Voor haar nam dit de eerste plaats in de vierde E-groep niet weg.

Op de foto een vrolijk tafereel van deze twee winnaars tijdens het ONJK van afgelopen jaar.
Einstanden en informatie: klik hier—Daan Lensink