2006

Baarnse jeugd op 1e plaats in alle categorieën na 1e dag PJK !

Afgelopen zaterdag is het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap in Hilversum begonnen voor de A-, B- en C- jeugd. De A-groep heeft 18 deelnemers, voor Baarn doen Ewoud en Vincent mee.
Ewoud is als 1e geplaatst en deed wat er van hem verwacht werd, hij won zijn twee wedstrijden. De laatste was tegen Marc Schwartz, de winnaar van vorig jaar. Ewoud staat nu gedeeld 1e.
Ook Vincent (5e geplaatst) is het PJK goed begonnen, de eerste wedstrijd won hij en de tweede, tegen Lennart Ootes, werd remise. Hij staat nu gedeeld 3e.

In de B-categorie doet Daan (6e geplaatst) mee voor Baarn. Ook hij staat op de gedeelde 1e plaats door alle twee z’n wedstrijden te winnen!

De C-groep heeft 17 deelnemers die bijna allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Deze groep speelde 3 ronden.
Kasper (10e geplaatst) moest meteen tegen de nummer 2 geplaatste Jeroen de Cloet. Kasper wist deze niet te winnen, maar door remise en winst in de daaropvolgende ronden staat hij nu gedeeld 9e.

Levente (7e geplaatst) heeft gisteren weer eens laten zien hoe goed hij kan schaken. Hij wist alle drie zijn wedstrijden te winnen, waaronder die tegen Jeroen de Cloet, en staat nu samen met Hugo ten Hertog op de 1e plaats. Zij starten volgende week zaterdag tegen elkaar.

Volgende week gaan ook de D-spelers beginnen met hun PJK, voor Baarn doen dan Stefan, Gino, Tijs en Rosa mee.
—Bernadet Sertons