2010

Baarnse F-team derde in Mierlo

Het Baarnse F-team zette zondag 26 september een mooie prestatie neer door derde te worden op het open NK rapidschaak voor jeugdteams. Als je alleen voor de grootte van de beker de hele afstand richting Eindhoven naar Mierlo gereden zou hebben, kwam je bedrogen uit, maar voor de eer en de leuke dag was het het ritje toch wel waard.
In de eerste ronde maakte het team van Daniel, Arthur, Piet-Hein en Veronika meteen al een sterke indruk door gelijk te spelen tegen de uiteindelijke nummer twee. Alleen van de nummer één werd in de vijfde ronde verloren, Arthur wist daar de eer te redden door nog een halfje mee te pakken. Terecht, want de ronde daarvoor had hij zich een echte teamspeler betoond door bij 2-0 voorsprong een remise aan te bieden. Ook de laatste ronde speelde het Baarnse team gelijk, maar voor de eindrangschikking had dit al geen invloed meer.

Zowel Daniel als Arthur behaalden uiteindelijk vijf punten uit zeven partijen. Piet-Hein wist vier keer te winnen en Veronika zet met drie uit zeven ook een mooi persoonlijk resultaat neer. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is de mooie teamprestatie als derde van Nederland. Dit team zullen we nog zien terugkomen in de regionale externe competitie.—Daan Lensink