Extern, Uitgelicht, Volwassenen

Baarns Viertal gaat als een speer

Baarns Viertal gaat als een speer

Afgelopen vrijdag speelde het viertal de uitgestelde wedstrijd tegen SGA-2.
In het welkomstwoord heette Rien Lambrechts, als non-playing captain, het team van SGA van harte welkom en zei blij te zijn dat SGA deze keer de weg naar Baarn op tijd wist te vinden.

Het team kon op tijd beginnen. Zelf speelde captain Lambrechts niet mee, omdat Jan Kessler – gelukkig ook weer van de partij – aangaf dat hij graag mee wilde spelen; dat was een goede beslissing.
Jan speelde op bord 3 met zwart tegen Chris Driessen. Er kwam een Franse opening op het bord en dat verliep soepel voor Jan, die al snel een open torenlijn creëerde. In het middenspel kwam Jan een paard voor en er ontstond een winnende stand voor Jan op het bord met 2 torens die in de aanval gingen. Jan speelde dit prima uit en al binnen een uur stond het 1-0 voor Baarn.2017 02 03 viertal (Rien L 1)
Op Bord 4 ging het ook prima. Rogier Burger zat al snel met een grote smile achter het bord. Rogier speelde tegen Gerrit Lieshout en nam al snel het initiatief. Hij creëerde veel ruimte en zorgde dat zwart niet goed kon ontwikkelen. Toen Rogier door een offer zijn Dame liet doorbreken was het kort na de 1-0, al 2-0 voor Baarn.2017 02 03 viertal (Rien L 2)
Erik van Lier speelde op bord 2 tegen Thijs den Hond de grandprix-opening. Erik leek ook op de winst af te gaan, maar zag jammer genoeg een dubbele aanval op zijn g2 pion over het hoofd en moest daarna snel capituleren. Dit was dus 2-1.
Maar gelukkig hadden we nog Frits Kok. Op bord 1 speelde hij met zwart tegen Anka Kara. Er kwam een Italiaanse 3-paarden-opening op het bord en zijn tegenstander wist het in de opening nog gelijk te houden. Toen de witspeler een aanval inzette op de Damevleugel kon Frits dit neutraliseren en zelfs een pion voor komen. Toen wit een toren voor een paard offerde en dacht een winnende aanval in te zetten op de Koningsvleugel, bleek dat Frits beter had gerekend. Hij profiteerde van de zwakke onderste rij van wit en toen de Amersfoorter nog een paard achter kwam, gaf hij op. Eindstand dus een knappe 3-1 voor het Baarnse viertal.
Maandag 6-2-2017 moet het viertal al weer naar Hoogland voor de volgende match. Als het viertal daar ook weet te winnen, staat het bovenaan en maakt het kans op het kampioenschap. Hoogland heeft tot nu toe alles gewonnen, alleen bij winst maken de Baarnaars nog kans. Dan moeten er echter ook nog wel meer bordpunten gehaald worden dan HSG-2, dat evenveel matchpunten (5 uit 3) heeft als Baarn, maar 1 bordpunt méér! Met nog 3 wedstrijden te gaan, is echter nog veel mogelijk.

Verslag en foto’s: Rien Lambrechts

2 comments

  1. Ik laat vandaag de site maar openstaan in mijn browser, anders mis ik geheid WEER een artikel. Niet alleen het viertal, ook de site van de BSV gaat als een speer…

    Mooi artikel Rien! 🙂

  2. Het Viertal had dus wederom iets te vieren. Zonder veel vijven of zessen naar een fraaie overwinning. Nu naar Hoogland. Hopelijk zijn de cijfers voor ons team weer positief. Rien, succes met je team !

Comments are closed.