Uncategorized

Baarns D team verslaat Vegtlust met 7,5-0,5, A team speelt gelijk tegen Laren!

Baarns D team verslaat Vegtlust met 7,5-0,5, A team speelt gelijk tegen Laren!

Het was even puzzelen, maar met goede hulp van de ouders en jeugdspelers zelf konden de tafels en stoelen in juiste formatie gezet worden. Er werden maar liefst twee jeugdwedstrijden geschaakt op vrijdag 12 April. Het D team speelt net als het A team in de tweede klasse en kwamen respectievelijk uit tegen Vegtlust en Larense SC.

D team

De  spelers speelden allen twee wedstrijden. Een met wit en een met zwart. Daarna rouleerden de eerste twee spelers van Baarn en de bordnummers drie en vier met elkaar, zodat ze tegen wisselende tegenstanders zouden spelen. Of dit nu veel verschil op het eindresultaat zou maken? De Baarnse jeugd tot 12 jaar blijkt veel opgestoken te hebben afgelopen periode. De eerste wedstrijd werd door Baarn gewonnen met 4-0. Melle, Milan, Luc en Douwe wisten ruimschoots binnen de tijd hun tegenstanders op het bord te verslaan. In de tweede wedstrijd werd er door Laren een half punt gescoord. Het resterende eindspel was dame tegen koning en pion. Maar er werd niet goed nagedacht in de eindfase, waardoor Milan met zijn laatste pion een dame kon halen en de partij in remise verzandde. 7,5-0,5 voor Baarn en tevens een groot succes.

A team

Niet minder in diep denken beland, overpeinsden de spelers van het A team, vlnr. Ravi, Sam, Owen en Oscar, de zetten. Door de digitale klokken hoort men zelfs het getik van de analoge klokken niet, waardoor er een grote stilte viel als er nagedacht wordt. Even geen tijd voor spelletjes op de mobiel, maar een serieus gepuzzel. In het onder geplaatste fragment is te zien hoe Owen met een verassende zet kwam.

In bovenstaande stelling werd na 16. Dd1 Ld2!? gespeeld, waarop 17. Dxd2? (17.Pxd5 was beter) volgde en 17..Pf3+ de dame van Jools won.

Owen en Sam wonnen overtuigend. Ravi en Oscar hadden iets minder geluk in hun partijen en moesten het deze keer met een nederlaag doen. De eindstand werd 2-2 en daarmee ook een resultaat waar Baarn erg tevreden kon zijn.

De senioren speelden op vrijdag 12 April geen competitie vanwege overlapping van competitie. Vrijdag 19 April zal de jeugd zoals gebruikelijk om 18:30 beginnen en de senioren vanaf 20:00.