2007

Baarns Bekerteam uit de race

Het Baarnse Bekerteam was ver gekomen, maar in de kwartfinale zijn ze tegen Leusden ten onder gegaan. Er had echter zeker meer ingezeten. Een kort relaas…Losekoot stond al gauw een pion voor (een truc die hij al eerder in een soortgelijke stelling tegen Vervoort en Pandelaar gebruikte) en gaf die ook niet meer uit handen. Na secuur spel won hij.
Moes stond toch ook goed, zijn tegenstander een open koningsstelling, maar om een ongelijke lopereindspel te vermijden nam hij wel wat risico. Na een serie schaakjes stond hij plotseling mat…
Daan Lensink had inmiddels, heel netjes, tegen Leo de Rijke remise gespeeld. Hij stond, met zwart, wel iets beter, maar met stand op de andere borden leek remise wel goed (daar kwamen we dus bedrogen uit).
Ashley speelde een goede partij, van een redelijk gelijk middenspel wist hij ineens gebruik te maken van de gebrekkige harmonie van de stukken van zijn tegenstander, Jeroen B├╝gel. Die reageerde echter scherp, wellicht niet helemaal correct, en Ashley vond in eerste instantie wel de goede voortzetting. Tot hij op een gegeven moment een belangrijke vrijpion kwijtraakte, en de stelling langzaam uit zijn handen glipte.

Een 1,5-2,5 nederlaag dus, helaas…
—Pascal Losekoot